Novi MINI Clubman i Countryman

Foto: kojiauto.hr/MINI

Britanski proizvođač premium automobila MINI predstavlja najsnažnije modele koji su u šezdesetogodišnjoj povijesti kompanije odobreni za korištenje na javnim cestama.

U novom MINI John Cooper Works Clubmanu i MINI John Cooper Works Countrymanu 4-cilindrični turbo motor od 225 kW i 306 KS pokazuje izvanredne performanse u kompaktnom premium segmentu automobila.

Kod oba modela, ovaj izuzetno snažan motor standardno je kombiniran s novim Steptronic sportskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa, uključujući mehaničku blokadu diferencijala na prednjoj osovini, ALL4 sustav pogona na sva četiri kotača, posebno konstruiranu šasiju i dodatne modifikacije za pojačanje strukture karoserije, nosača motora i učvršćenja karoserije. Sve navedeno vozaču i suputnicima omogućuje John Cooper Works trkaći osjećaj vožnje uz vrhunski doživljaj performansi.

Bilo da je riječ o izdanju sa šest vrata i ekstremnom zabavom u vožnji ili o robusnom svestranom modelu: najnovija generacija 4-cilindarskog motora s MINI TwinPower Turbo tehnologijom u maksimalnoj snazi nadmašuje onu prethodnog modela za čak 55 kW/75 KS.

Okretni moment u svom maksimumu povećao se za 100 Nm te je sada 450 Nm. Naime, novi MINI John Cooper Works Clubman ubrzava od 0 do 100 km/h za čak 4,9 sekundi, dok novi MINI John Cooper Works Countryman isto postiže u 5,1 sekundi – 1,4 i 1,5 sekundi brže nego u prethodnim modelima.

S koncentriranom snagom novog motora i optimiziranom sposobnošću prijenosa izlazne snage kako na cesti tako i off-road, nove John Cooper Works jurilice osigurale su vodeće pozicije u segmentu sportskih kompaktnih automobila.  Ova dva vrhunska sportaša nikada nisu više zaslužila svoje pozicije na vrhu cjelokupne ponude MINI modela.

U odnosu na MINI Cooper S Clubman snaga je porasla za 29 kW/39KS, dok je u odnosu na MINI Cooper S Countryman snaga porasla za 84 kW/114 KS.

Najznačajnije karakteristike

  • Novi 4-cilindrični motor s MINI TwinPower Turbo tehnologijom i 225 kW/306 KS s 450 Nm
  • Povećanje snage u odnosu na prethodne modele: 55 kW/75 KS
  • Koncept hlađenja motora sadrži znanje preuzeto sa trkaćih staza
  • Novi ispušni sustav s izvanrednim zvukom i filterom čestica goriva u skladu s Euro 6d-TEMP normom
  • MINI ALL4 serijski pogon na sve kotače
  • Novi Steptronic sportski mjenjač s 8 stupnjeva prijenosa te integriranom mehaničkom blokadom diferencijala na prednjoj osovini
  • Dizajn i koordinacija podvozja specifičnih za model
  • Novi i veći sportski kočioni sustav John Cooper Works
  • Iznimno kruta struktura karoserije, nosača motora i učvršćenja karoserije
  • Nova LED svjetla s funkcijom Matrix dugih svjetala i LED stražnja svjetla dizajna Union Jack u novom MINI John Cooper Works Clubmanu

Više informacija o ponudi MINI modela potražite na web stranici: www.mini.com.hr