Novi Mégane R.S.

Foto/video: Renault

Novi Mégane R.S. bit će dostupan s ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a na raspolaganju će biti i dvije izvedbe podvozja – Sport i Cup.

Novi Mégane R.S. prvi je automobil u segmentu kompaktnih sportskih automobila koji nudi sustav upravljanja četirima kotačima 4CONTROL. On automobil čini okretnijim i preciznijim te mu pomaže ostvariti bolje performanse tako što s pomoću elektromagnetskog aktuatora na zadnjoj osovini upravlja stražnjim kotačima. Inženjeri Renault Sporta rad sustava 4CONTROL podesili su na način koji automobilu osigurava iznimnu okretnost pri nižim brzinama i nenadmašnu stabilnost u bržim zavojima.

Renault_Megane_RS_novi_02

Kupci novog Méganea R.S. moći će odabrati jednu od dviju izvedbi podvozja: Sport spaja odlične performanse s udobnošću za svakodnevne vožnje, a Cup donosi vrhunske sportske osobine, spremne i za vožnju na trkaćim stazama.

U videu pogledajte prve dojmove vozača momčadi Renault Sport F1 Nice Hülkenberga, koji je sustav 4CONTROL isprobao na zatvorenoj stazi.