Novi Fiat Tipo osvojio prestižnu nagradu!

Međunarodni žiri natjecanja Autobest proglasio je model FIAT Tipo automobilom godine i dodijelio mu nagradu „Autobest 2016”.

Ovaj uspjeh pokazuje da je ovaj model funkcionalan automobil s izvrsnim omjerom cijene i kvalitete, što je ključan koncept u obitelji vozila Fiat. Automobil sadrži ono što kupci iskonski cijene, jednostavan asortiman opreme i transparentnu prodajnu ponudu.
Žiri sastavljen od 26 automoto novinara iz 26 europskih država dodijelio je automobilu 1492 boda za trinaest različitih parametara uključujući dizajn, udobnost, troškove posjedovanja, vozne sposobnosti, cijenu, servisnu mrežu, distribuciju rezervnih dijelova, svestranost i otkupnu vrijednost. Ukratko, automobil mora imati najbolji omjer cijene i kvalitete prema kriterijima većine europskih kupaca da bi pobijedio.

Ove je godine Fiat Tipo bio bolji od ostala četiri finalista: u užem krugu bili su novi Hyundai Tucson, Honda HR-V, Mazda CX-3 i Opel Astra.
Pored ovog izvanrednog uspjeha novog modela Tipo, još su tri modela iz obitelji Fiat osvojila ovu prestižnu nagradu Autobest: Panda 2003. godine i Linea 2008.  Ceremonija dodjele nagrada održat će se sljedeće veljače u Milanu. To će biti prva gala večera nakon proširenja žirija i dodavanja novih članova koji predstavljaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Portugal, Španjolsku, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prodaja je uspješno krenula ovog mjeseca u Italiji – prodano je više od zapanjujućih tisuću primjeraka tijekom prve vikend-akcije distributera. Fiat Tipo na hrvatsko tržište dolazi krajem ožujka 2016.

Ime automobila – Tipo poznat je naziv kojeg je tvrtka Fiat koristila već više puta tijekom svoje povijesti. Jedan od modela koji je nosio ovo slavno ime bio je automobil proizveden u gotovo dva milijuna primjeraka od 1988. do 1995. i koji je 1989. proglašen automobilom godine, također zbog svoje svestranosti, prostrane unutrašnjosti i kompaktnih vanjskih dimenzija.