Nova Opel Frontera predstavljena u Hrvatskoj

Foto: kojiautoHR / Opel

Opel je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Riverside Golf Klubu u Zagrebu službeno predstavio novu Opel Fronteru – udoban, prostran i kompaktan SUV idealan za obitelj, putovanja i boravak u prirodi.

Povratak jednog od proslavljenih Opelovih modela u potpuno novom ruhu razveselio je obožavatelje ovog etabliranog njemačkog automobilističkog brenda. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu još prije nekoliko tjedana kada su objavljene prve fotografije modela uoči njegove svjetske premijere u Istanbulu.

Poznato Opelovo ime Frontera odabrano je za nasljednika Crosslanda. Novi Opelov SUV bit će dostupan s dva pogonska sklopa – potpuno električnim i 48V hibridnim s dvije različite snage. Električna, koju smo imali prilike vidjeti na prezentaciji nudi doseg od 310 km zahvaljujući bateriji kapaciteta 44 kWh. Maksimalna snaga motora je 113 KS, a najveća brzina 140 km/h.

Za one koji ipak vole posjećivati benzinske pumpe tu je i hibridna izvedba koju pokreće dobro znani 1,2-litreni turbo benzinac u kombinaciji s blagim hibridnim pogonom snage 21 kW koji se napaja iz baterije kapaciteta 898 Wh. Nudi se s dvije različite snage, od 100 KS i najvećom brzinom od 180 km/h, te jačom verzijom od 136 KS i 190 km/h najveće brzine.

Nova Frontera donosi inovacije koje su u skladu s Opelovim stalnim nastojanjem da pruži vrhunska rješenja za sve izazove s kojima se vozači susreću, bilo da se radi o gradskoj vožnji ili istraživanju nepoznatih izvangradskih puteva. Kako će se ipak većina kretati po gradu, sa 438 cm duljine i manje od 180 cm širine, nova Frontera dovoljno je okretna i praktična i za gužve i parkiranja na našim uskim parkiralištima.

Pa ipak, čak i u te kompaktne dimenzije Opelovi inženjeri uspjeli su ugurati sedam sjedala pa će oni kojima to treba moći dobiti i izvedbu s tri reda sjedala. Pritom iz Opela garantiraju da će i oni u zadnjem redu imati dovoljno mjesta i za dulja putovanja. Ako pak više trebate prtljažni prostor, Frontera nudi više od 450 litara u normalnoj konfiguraciji pa sve do 1600 litara s oborenim naslonima stražnjih sjedala.

Nova Frontera nudit će se u dvije opreme, kao Frontera i Frontera GS. Bazni model nudi prednja LED svjetla, električnu parkirnu kočnicu, 10“ ekran ispred vozača i posebnu stanicu za pametni telefon na središnjoj konzoli te ručni klima uređaj. GS izvedba nudi 17“ alu naplatke, zaštitu podvozja, zatamnjena stakla, kompletna LED svjetla, upozorenje na mrtvi kut, električne retrovizore, dodatni ekran od 10“, stražnju kameru, navigaciju, automatski klima uređaj, volan podesiv po dubini i te bočne i središnji naslon za ruku.

Recimo još da se na osnovnu Fronteru može nadoplatiti dva različita paketa personalizacije, Comfort koji nudi odlična GS sjedala sa grijanjem, automatsku klimu, te grijani volan i vjetrobran. Paket Tech nudi dodatni 10“ ekran sa navigacijom, stražnju kameru, volan podesiv po dubini i središnji naslon za ruku. A ako želite dodatni paket na GS izvedbu, tamo Tech nudi grijana sjedala, uzdužne krovne nosače, LED maglenke, te (od 5/2025) kretanje bez ključa i 18“ kotače.

Opel ove godine slavi velikih 125 godina proizvodnje vrhunskih automobila, nudeći kupcima inovativnu, praktičnu i prije svega pristupačnu mobilnost. Potpuno nova Opel Frontera savršeno se uklopila u takvu viziju brenda te je spremna osvojiti srca novog segmenta kupaca.