Nova Garmin® Drive serija

Upoznajte novu liniju cestovnih GPS uređaja – Garmin Drive™, jednostavne cestovne uređaje posebno osmišljene kako bi pomogli povećati svjesnost o prometnoj situaciji.

Lansiranje ove nove linije cestovnih navigatora predstavlja značajan iskorak u razvoju Garmin uređaja za navođenje cestom kroz četiri modela: Garmin Drive™, Garmin DriveSMART ™, Garmin DriveAssist ™ i Garmin DriveLuxe ™.

Cijela Garmin Drive serija uređaja ima za vozače brojna upozorenja za poticanje na sigurniju vožnju i svjesnost situacije. To uključuje, upozorenja na predstojeće oštre zavoje, željezničke ili životinjske prijelaze, upozorenja za korisnike koji voze u pogrešnom smjeru jednosmjernom ulicom i dr. Vozači također primaju upozorenje na kamere za prekoračenje brzine, kao i bitne prometne informacije putem poruka koje štede vrijeme vozaču dajući brzu procjenu prometnog zagušenja. Za duže rute, upozorenja na zamor predlažu odmor i dostupna odmorišta ili zaustavna mjesta.

Osim novih funkcija za podizanje svijesti, Garmin Drive uključuje učitane POI točke s Foursquare® -a, dodajući milijune poznatih trgovina, restorana i još mnogo toga. Različiti modeli nude mogućnost besplatne nadogradnje karata za čitav životni vijek uređaja i prometnih informacija. Ostale značajke osmišljene kako bi pojednostavile navođenje uključuju Garmin Real Directions™ koji vodi vozača koristeći prepoznatljive znakove, građevine i semafore, kreiranje jednostavne rute koja omogućuje vozačima mijenjanje rute te omiljenih gradova i prometnica dodirom zaslona navigacije.

Garmin DriveSmart modeli imaju sve značajke kao i Garmin Drive uređaji te dodaju prilagodljive pametne obavijesti koje omogućuju vozačima prikaz poziva, tekstualne poruke i aplikacija na zaslon uređaja. Glasovno aktiviranje navigacije i Bluetooth® bežična tehnologija za pozive omogućuju vozačima da drže ruke na upravljaču. Garmin DriveSMART serija uređaja također može primati prometne informacije u stvarnom vremenu putem Smartphone Link aplikacije ili putem digitalnog prometnog prijemnika, najbržeg rješenja za izbjegavanje prometnog zagušenje s obnovom situacije unutar 60 sekundi.

Garmin DriveAssist uređaji odlična su nadogradnja Garmin DriveSmart modela, a uključuje dash kameru koja služi kao vaš svjedok. Uređaj neprekidno snima i automatski pohranjuje video snimku na priloženu microSD karticu.  Ugrađena kamera donosi još naprednija upozorenja o svjesnosti, kao što su kolizija sprijeda i upozorenje na skretanje u susjednu traku. Osim toga, Garmin DriveAssist uređaji imaju ugrađenu „Kreni“ funkciju vezanu uz kameru koja obavještava vozača kad su se vozila ispred počela kretati.

Približavanjem odabranom odredištu, Garmin Real Vision™ funkcija u realnom vremenu prikazuje približavanje cilju koristeći prikaz strelice na zaslonu uređaja.

Elegantni Garmin DriveLuxe modeli uređaja predstavljaju impresivne premium navigatore u kućištu metalnog izgleda.

Puneći se preko profinjenog postolja na magnet, Garmin DriveLuxe serija uređaja nudi automatsku dvostruku orijentaciju i inovativne navigacijske funkcije za još svjesniju vožnju.
Svi Garmin Drive uređaji mogu se upariti s Garmin BC ™ 30 bežičnom kamerom za vožnju unatrag (prodaje se zasebno). Garmin Drive uređaji mogu biti upareni i s novom Garmin babyCam ™ kamerom (prodaje se odvojeno, a  kako biste vidjeli što se događa na stražnjim sjedalima na zaslonu navigacije).

Preporučena maloprodajna cijena za Garmin Drive uređaje kreće se već od 1.070,00 kn, dok se preporučena maloprodajna cijena za Garmin DriveSamrt uređaje kreće od 1.900,00 kn. Preostala dva modela, Garmin DriveAssist i Garmin DriveLux bit će dostupna u travnju.