Najavljen 43. INA Delta Rally

Na platou ispred Upravne zgrade Ine javnosti je predstavljen 43. po redu INA Delta Rally koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati 9. i 10. lipnja. Na natjecanju se ove godine očekuje 57 posada. Utrke će se već tradicionalno voziti na Zagrebačkom velesajmu, s ceremonijalnim startom iza Upravne zgrade Ine te na Sljemenu, a INA Delta Rally vraća se ove godine i u Dugo selo gdje će se voziti dva brzinska ispita.

43_ina_delta_rally_2017_

Prisutne je u ime organizatora pozdravila gđa. Mirjana Šimek Bilić, direktorica 43. INA Delta Rallyja koja je tom prilikom predstavila samu utrku. „INA Delta Rally se i ove godine vozi za European Rally Trophy, što svakako jamči atraktivnost same priredbe jer nas na startu očekuje više od 10 vrhunski pripremljenih ERT automobila. Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke, održat će se i u Dugom selu. Očekujemo mnogo publike, kako u Zagrebu na Prologu, tako i u Dugom Selu na atraktivnom skoku na Martin Bregu.„

43_ina_delta_rally_2017_najava2

Predsjednik Auto kluba INA Delta, g. Zoran Obradović posebno je istaknuo sinergiju Kluba i sponzora: „Delta je iz godine u godinu zanimljivija za publiku i izazovnija za natjecatelje. Na taj način opravdavamo status velike sportske manifestacije Grada Zagreba. Zajednički napredak grada domaćina, glavnog sponzora i kluba je razlog što će pred publiku 9. lipnja istrčati nekoliko tisuća „konja“ više nego prošle godine i pokazati nevjerojatne vožnje.“

loncaric

Obraćajući se prisutnima u ime Ine g. Tomislav Thür, operativni direktor, Korporativni poslovi, naglasio je dugogodišnju poveznicu Ine i ovog prestižnog natjecanja. „INA je, kao društveno odgovorna kompanija, od svog osnutka dokazano najbolji prijatelj i partner hrvatskog sporta, a osobito automobilizma. Ponosni smo što već dugi niz godina podržavamo ovu vrhunsku utrku. INA, kao pokrovitelji utrke, ove je godine pojačala zabavni program za gledatelje između prologa. Ova vrhunska priredba ujedno će biti idealna prilika da javnost bolje upoznamo i s našim novim vrhunskim gorivima Class Plus.“, dodao je g. Thür.

43_ina_delta_rally_2017

Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić naglasio je: „Upravo zahvaljujući sportskim događajima poput INA Delta Rallyja, te brojnim kulturnim događajima, Grad Zagreb postao je europska turistička metropola. Vjerujem da će građani Zagreba, kao i dragi gosti uživati u ovoj atraktivnoj utrci koja je zbog svoje duge tradicije na određeni način postala simbol grada.“

Zahvaljujući pojačanoj podršci suorganizatora Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba ,Zagrebačkog holdinga i nastavkom dobre suradnje sa glavnim sponzorom Inom kao i novim sponzorima, auto kućama i osiguranjima koji su ovaj projekt prepoznali kao svoj interes ovogodišnja Delta će biti ipak malo drugačija nego dosadašnje. Po prvi puta održat će se dječji rally u subotu 3.lipnja od 10-13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.
puskar
Rally započinje 9. lipnja ceremonijalnim startom kod Inine zgrade u 16.00 sati, nakon čega slijedi prvi prolog u 17:14h gdje natjecatelji odlaze u Dugo selo na dva brzinska ispita preko atraktivnog Martin brega, dok će gledatelji koji ostaju kod Inine zgrade moći sve pratiti na videozidu. Nakon ta dva brzinska ispita vraćaju se natrag kod Inine zgrade gdje će biti drugi prolog nešto prije 21.00h. U međuvremenu će biti vrlo bogat popratni program.
U subotu 10. lipnja slijedi start u 9:59h s Blizneca, zatim brzinac preko Laza, dugačko Sljeme te se natjecatelji vraćaju kod Inine zgrade u servis i slijedi još jedan takav krug.

Natjecateljski dio rallya završava završnom ceremonijom u 19:00h kod Inine zgrade, nakon čega slijedi svečana dodjela nagrada.

http://www.ak-inadelta.hr/deltarally/