Najava – Cro-Prix Grobnik CEZ

Foto: kojiauto.hr

Danas i sutra na Grobniku se održava automobilistički spektakl. Svjedočit ćemo nastavku atraktivne priče od prošle godine kada su padali rekordi po broju vozila, ali i ostvarenim vremenima.

Obnovljeni asfalt pokazao se izuzetno dobrim za gume i brzine pa je tako srušen i rekord staze koji je Formulom 3 odvezao Talijan Brajnik svojom Dallarom te (za sada) stoji na 1:19.577 uz prosječnu brzinu od preko 188 km/h.

Nagrada Hrvatske zaprimila je do sada 156 prijava iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije, Poljske, Njemačke, Italije i Crne Gore, a dvodnevni natjecateljski program (subota i nedjelja), svaki dan zasebno bodovanje u nizu konkurencija, sve od FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, uključujući grupe i skupine GT, TC TCR, TC, CEZ Enduro, ESET V4 Cup, međunarodne Chevrolet, Mazda, Renault Clio i Renault Twingo kupove, sve do državnih prvenstava Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke, uključujući i Otvoreno prvenstvo Češke u utrci izdržljivosti.

Iako je jedna formula logično najbrža, najatraktivniji su svakako bili GT3 automobili gdje se bespoštedna borba vodila između Audijevih R8-ica i Lamborghinija Huracana. I tu je prošlogodišnji rekord od 1:22.718 koji je postigao Poljak Jedlinski svojim Audijem R8 u opasnosti, jer su svi auti još unaprijeđeni.

Svakako treba spomenuti da je prijavljeno čak 18 formula, što je najveći pomak u odnosu na prošlogodišnje izdanje utrke pa novi rekord staze, ako vrijeme dozvoli, ne bi trebao biti u pitanju. Recimo i da je prijavljeno 35 hrvatskih vozača u različitim kategorijama. Službeni treninzi su danas (27.7.) od 8:30 do 12:30 sati, a prva bodovna utrka kreće od 13:15 sati (CEZ GROUP D4 TC). U nedjelju službeni trening započinje u 8:00h, a prva utrka u 11:15h. Svečano otvorenje je u 13 sati, nakon prve dvije utrke.

Stoga, ako ste ljubitelj oktanskih uzbuđenja, ovaj vikend samo je jedno mjesto za vas. Ulaz na Grobnik za oba dana košta 50 kn, što je obzirom na ponudu klasa, vozača i automobila stvarno bagatela. Vidimo se.