Marka Jeep osvojila nagrade čitatelja

Foto: Jeep

Jeep ostaje vjeran svom legendarnom ugledu osvajanjem brojnih nagrada na godišnjem natječaju mišljenja čitatelja njemačkog OFF ROAD časopisa, specijaliziranog za SUV i 4×4 vozila.

S ukupno 174 modela u 13 kategorija nagrade, Jeep se istaknuo osvajanjem dvaju prvih mjesta, kao što je to činio protekle dvije godine. Ikona Jeep Wrangler osvojio je prvo mjesto u A kategoriji „off-road vozila” već petu godinu zaredom s 29,4 % glasova čitatelja – što je puno više od drugoplasiranog modela (koji je imao 23,9 posto glasova). Isto tako, ove godine je po prvi put posve novi model Jeep Wrangler (JL), četvrta generacija originalnog off-road vozila, osvojila OFF ROAD nagradu čitatelja.

Jeep Renegade je proglašen najboljim „kompaktnim SUV vozilom” u C kategoriji i to četvrtu godinu zaredom. Renegade je broj jedan prema glasovima čitatelja s osvojenih 16,8 posto glasova. To je posebno impresivno postignuće jer je Renegade prvi model marke Jeep koji se natječe u klasi kompaktnih SUV vozila.

Njegov nepogrešiv Jeep dizajn i vodeće mjesto u 4×4 klasi posebno su dobro dočekane kod čitatelja časopisa OFF ROAD.

Vodeći model marke, Jeep Grand Cherokee, zauzeo je drugo mjesto u B kategoriji „luksuznih off-road vozila”, ispred većine uvoznih marki u Njemačkoj.

Potpuno novi Jeep Wrangler zauzeo je drugo mjesto kao najbolje uvozno vozilo u kategoriji „Novo” – što je posebno važno priznanje jer model još nije službeno plasiran na tržište u Europi i zapravo nikada nije viđen na europskim cestama.

Dodjela nagrada časopisa OFF ROAD započela je 1982. godine, a čitateljima specijaliziranog časopisa 4×4 omogućuje da glasuju za svoje omiljene modele. U ovogodišnjoj anketi sudjelovalo je više od 43.500 čitatelja.