MINI Cooper S E Countryman ALL4

Foto: BMW group

Ovo je prvi je model britanske premium marke u kojem hibridni plug-in pogon nudi mogućnost mobilnosti koja je isključivo električna, a time i bez emisija, uz to što nudi uzbuđenje sportske agilnosti i vrhunske svestranosti.

Zadatak pružanja učinkovitog pogona naprijed dijeli se između trocilindričnog benzinskog motora i sinkronog električnog motora. Zajedno proizvode sustav izlazne snage od 165 kW/224 KS. Jednako impresivna je prosječna potrošnja goriva od 2,3 do 2,1 litre na 100 kilometara i emisija CO2 od 52 do 49 g/km (vrijednosti na osnovu EU ciklusa ispitivanja za hibridna plug-in vozila).

MINI Cooper S E Countryman ALL4_07MINI Cooper S E Countryman ALL4 je stoga savršeno vozilo za urbane ciljne skupine koje žele uživati u prednostima isključivo električne mobilnosti pri svakodnevnom putovanju između kuće i posla, a istodobno imaju koristi od neograničene svestranosti dugačkih putovanja vikendom.

MINI Cooper S E Countryman ALL4_02
MINI Cooper S E Countryman ALL4 kombinira varijabilni koncept prostora najvećeg člana generacije novih modela s održivošću eDrive tehnologije BMW grupe i električnim pogonom na sve kotače. Motor s unutarnjim izgaranjem pokreće prednje kotače, a električni motor stražnje kotače. MINI Cooper S E Countryman ALL4 može biti pogonjen samo električnom energijom, ne samo u gradskom prometu, ali i puno dalje od toga – pri najvećoj brzini od 125 km/h i dosegom do 42 kilometra. Uzimajući snagu oba pogonska načina, pruža i zabavu u vožnji daleko od cesta koje se pojavljuju.

MINI Cooper S E Countryman ALL4_04Diskretni, ali jednako nepogrešivi pokazatelji pionirskog karaktera voznog oblika automobila osiguravaju specifične značajke dizajna karakteristične za model na vanjskoj strani modela MINI Cooper S E Countryman ALL4. Priključak za kabel za punjenje je ispod poklopca na području lijevog bočnog otvora. Ostale karakteristike su “e” značka karakteristična za model na bočnom otvoru i također žuti “S” u natpisu modela na stražnjoj strani, kao i na prednjoj masci i gazišta pragova vrata.

MINI Cooper S E Countryman ALL4_05
Posebne značajke kokpita uključuju žutu jedinicu za pokretanje/zaustavljanje na sredini prekidača i prikaz performansi na zaslonu s instrumentima na upravljačkom stupu. MINI Cooper S E Countryman ALL4 dolazi kao standard uz Radio MINI Visual Boost koji sadrži zaslon u boji od 6,5 inča u središnjem instrumentu. Uz MINI Country Timer, također prikazuje informacije kao što su stanje punjenja visokonaponske baterije i način rada hibridnog pogona odabranog prekidačem eDrive.

MINI Cooper S E Countryman ALL4_03
U kombinaciji s opcijskim Wired paketom koji uključuje MINI navigacijski sustav Professional, rad se temelji na zaslonu od 8,8 inča s novim grafičkim dizajnom i funkcijom zaslonom osjetljivim na dodir, kao i putem Touch Controllera na središnjoj konzoli.