MG kreće s potpuno novim MG4 Electric modelom

Foto: MG

Prošlu srijedu, MG Motor Adriatic je na Kraljevskim Golf terenima na Bledu predstavio potpuno novi MG4 Electric, električni kompakt dizajniran kako bi kupcima pružio pristupačnu vožnju s nultim emisijama bez kompromisa.

S iznimno konkurentnom početnom cijenom od 33.500 €, MG4 Electric optimizira prostor, tehnologiju, pristupačnost i kvalitetu vožnje.

Na početku prodaje ekskluzivno su u cijenu uključeni jedna od 7 dostupnih boja karoserije kao i dodatni kombinirani kabel za punjenje (Type 2).

MG4 Electric prvi je model koji koristi novu inovativnu modularnu skalabilnu platformu (MSP), a koja će se nalaziti u novim generacijama MG vozila, sa stražnjim pogonom, raspodjelom težine 50:50 i tehnologijom tanke baterije. Dolazi u tri razine opreme – Standard, Comfort i Luxury.

S baterijom kapaciteta 51 kWh (Standard range), koja dolazi isključivo na Standard razini opreme, MG4 će prijeći 350 km prema WLTP ciklusu. Comfort i Luxury dolaze s baterijom kapaciteta 64 kWh (Long Range) što im omogućuje autonomiju od 450 km odnosno 435 km prema WLTP ciklusu.

Ova izuzetno jednostavna ponuda kupcima daje priliku da pronađu najprikladniju specifikaciju za svoje potrebe.

Baterija od 64 kWh također se može puniti do 135 kW. U samo 35 minuta, pomoću DC brzog punjača istosmjerne struje od 150 kW, MG4a Electric će se napuniti od 10% do čak 80%.

Pretpostavka je da će upravo MG4 Electric omogućiti vožnju s nultim emisijama daleko većem broju kupaca, predstavljajući pritom pristupačnu, vjerodostojnu alternativu konvencionalnim benzinskim, dizelskim i hibridnim modelima.

MG4 Electric ima standardno tvorničko jamstvo od 7 godina/150.000 km koje predstavlja jedno od najdužih potpuno prenosivih jamstava u svojoj klasi.