McLaren 2. generacije u Ženevi

Foto: McLaren

U Ženevi će svijetlo dana ugledati i prvi model nove McLarenove generacije supersportaša. Po riječima McLarenovog PR odjela, novi model ponudit će mješavinu ekstremnih performansi i vozačke sofisticiranosti kakvu svijet sportskih automobila još nije vidio.

I dok se od supersportaša očekuju vrtoglava ubrzanja, ono s čime McLaren prvo izlazi u javnost jesu podaci o kočenju. Tako od 200 km/h do 0 novom modelu treba svega 4.6 sekundi ili 117 metara.To je šest metara manje nego što treba trenutnom modelu 650S, gotovo jednako kao već legendarnom P1. Da bi stigao do 200 km/h iz stajanja, novom modelu trebat će svega 7.8 sekundi.

mclaren_2_gen_1

„Osim što će novi model pružati izvanredan vozački doživljaj i užitak po kojem je McLaren poznat, naš novi superauto bit će izvanredno sposoban i u svakodnevnoj vožnji.“ objašnjava Chris Goodwin, glavni test vozač britanske marke. „Ekstremne performanse i dinamičke sposobnosti druge generacije Super Series automobila do savršenstva su dotjerani vožnjom na granici, pa i preko nje čime je osiguran savršen temelj da postane najkompletniji superauto na svijetu“.

mclaren_2_gen_2

Osim vrhunskih kočnica valja spomenuti da je u osiguravanju ovakvih performansi svoju ulogu odigrao i Pirelli koji je usko surađivao s McLarenom za vrijeme testiranja i proizveo posebno prilagođenu P Zero Corsa gumu upravo za ovaj model. Nova guma sa 6% boljim mehaničkim prianjanjem, ali i kompletan auto omogućavaju perfektne povratne informacije vozaču o svemu što se događa s automobilom pri ekstremnoj vožnji.

Sve ostale informacije o novom supesportašu iz Wokinga doznat ćete 7. ožujka kada ga vidimo uživo na McLarenovoj press konferenciji.