Mark Webber zatvara poglavlje profesionalne trkaće karijere

Foto: Porsche

Na posljednjoj utrci WEC (Svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti) ove sezone koja će se održati u Bahreinu 19. studenog, Mark Webber odvozit će svoju posljednju utrku kao aktivni natjecatelj.

Nakon toga pobjednik devet utrka F1 dobit će novu ulogu, postat će ambasador marke Porsche. U životu nakon utrka popularni Australac bavit će se između ostaloga traženjem novih talenata, ali i raditi kao vrhunski instruktor vožnje za brojne profesionalne i amaterske vozače Porschea diljem svijeta. Uz drugu legendu, Waltera Röhrla, Webber će biti tek drugi predstavnik tvrtke Porsche u tom svojstvu. Obojica su još tijekom svoje karijere pokazali izrazit interes i sklonost prema Porsche automobilima pa je tako prije nekoliko godina Mark kupio najekstremniji GT2 RS, a prošle je godine  u hibridnom 919 postao prvak svijeta u utrkama izdržljivosti (WEC).

m15_5264_fine
Njegov afinitet prema Porscheu doduše nije novost. Kao tinejdžer, vozio je 911 koji je posudio od prijatelja, da bi njegov prvi vlastiti bio ni manje ni više nego Turbo. Sada u vlastitoj kolekciji ima 918 Spyder, 911 R, GT3 RS (991), 911 GT2 RS (997), 911 GT3 RS 4.0, 356 Cabriolet iz 1954. I 2.7 Carreru iz 1974. godine.

Fanovi Formule 1 dugo će još pamtiti nadmetanja sa Sebastianom Vettelom za vrijeme njihovih dana u momčadi Red Bulla.