Lexus je službeni automobil 78. filmskog festivala u Veneciji

Foto: Lexus

Jedan od najcjenjenijih međunarodnih filmskih festivala u Europi održava se od 1. do 11. rujna, a petu godinu zaredom popularnu Mostru podržava Lexus. U središtu zbivanja bit će Lexus NX, novi luksuzni SUV koji će na festivalu imati i talijansku nacionalnu premijeru.

Lexus nastavlja jačati svoje veze s čarobnim svijetom kinematografije pa će i ove godine, kao službeni automobil tijekom cijelog festivala, pratiti glumce, redatelje i poznata lica iz svijeta filma na crvenom tepihu. Vozni park od 35 automobila pružat će VIP prijevoz, predstavljajući cjelokupnu Lexusovu elektrificiranu obitelj SUV-ova: modele NX, UX i RX, limuzinu ES te vodeći coupe u klasi LC. Njima će se pridružiti i UX 300e, prvi Lexusov potpuno električni model i višestruko nagrađivani LC kabriolet.

Na jednom od najekskluzivnijih crvenih tepiha u međunarodnoj kinematografiji, onom na venecijanskom otoku Lido, osim filmskih zvijezda talijansku nacionalnu promociju će imati i nova zvijezda na četiri kotača, potpuno novi SUV srednje klase – luksuzni Lexus NX. Ovaj model proširuje Lexusovu viziju elektrifikacije i označava daljnji tehnološki razvoj premium brenda u performansama, kvaliteti i detaljima koji slijede njegovu filozofiju usmjerenu na čovjeka.

NX otvara novo poglavlje u dizajnu Lexusa, a samo jedan od primjera je vozačko mjesto dizajnirano prema konceptu „tazuna“, koje vozaču pruža jedinstveni osjećaj kontrole i povezanosti s automobilom. Također, NX označava novi smjer u razvoju pogonskih sklopova, uključujući Lexusovo prvo plug-in hibridno električno vozilo (PHEV), koje postavlja novo mjerilo u segmentu za kombinaciju snage, učinkovitosti i sposobnosti potpune električne vožnje.

Ambasador Lexusa na festivalu će biti poznati talijanski glumac, redatelj i scenarist Edoardo Leo. Kroz vlastita privatna i poslovna iskustva Edoardo Leo će na festivalu govoriti o vrijednostima koja vežu Lexus i svijet kinematografije, a predstavit će i aktivnosti koje je Lexus poduzeo u znak podrške sektoru zabave tijekom proteklih godina. Naime, Lexus i UNITA (Nacionalna udruga kazališnih i audiovizualnih radnika) zajedno promiču Poltrone Rosse, crowdfunding inicijativu za financiranje i podršku izvođačima u sektoru zabave koji je posebno pogođen pandemijom.

Te društveno odgovorne aktivnosti bit će promovirane tijekom trajanja festivala kroz „crvene naslonjače“ (poput onih u kino-dvoranama) postavljene na trgovima pet talijanskih gradova. U crvenim naslonjačima glumci, ljudi iz svijeta filma, ali i obični ljubitelji sedme umjetnosti moći će sjesti i razgovarati o svojoj strasti prema velikom platnu, podijeliti anegdote i otkriti zanimljivosti koje ilustriraju ulogu i važnost kina u njihovom životu i osobnom rastu.