Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Foto: Jeep

Oduvijek ste željeli brzog „Granda“? SRT sa svojih „bijednih“ 475 KS iz 6,4-litrenog V8 benzinca nije vam bio dovoljno jak da ravnopravno stanete uz bok Cayenne-u Turbo S?

Sva sreća pa su u Jeepu mislili na vas i stvorili Trackhawk da vas riješe tih problema proizvevši najbrži SUV na svijetu. Uzeli su motor iz Dodge Hellcata (o razlozima za to čitat ćete za koji dan) i stavili ga u Granda pa sad možete imati u njemu i benzinski V8 od 6.2 litre. Spomenuti motor uz pomoć kompresora razvija 707 KS i Grandovih preko dvije tone pogoni do stotke za svega 3.5 sekunde.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk_4

Porsche Cayenne Turbo S i većina supersportaša ozbiljno će razmisliti o utrci ako vas sretne na semaforu. Najveća brzina je 290 km/h, a ono što je puno bitnije preko bare, za četvrt milje (ili 402 m) treba mu svega 11.6 sekundi s izlaznom brzinom od 186 km/h. Zahuktalu grdosiju treba adekvatno i zaustaviti, a za to brinu najveće Brembo kočnice ikada ugrađene na jedan Jeep.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk_3

Da bi silna snaga uspješno bila prenesena na cestu (ili makadam, snijeg ili nešto treće, jer i ovaj Grand ima Selec-Trac sustav odabira vožnje na pet podloga) brine unaprijeđeni i modernizirani osambrzinski automatski mjenjač Torqueflite, dok kotače na podlozi drže Bilsteinovi amortizeri.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk_1

Standardno dolaze kotači od 20“, kao i 8.4“ ekran za Uconnect infotainment sustav koji podržava i Apple CarPlay i Android Auto ali i nudi aplikacije za praćenje performansi u vožnji vašeg Trackhawka.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk_2