Hyundai predstavlja IONIQ brand posvećen električnim automobilima

Foto/Video: Hyundai

Hyundai je danas najavio pokretanje novog branda IONIQ posvećenog električnim vozilima, otvarajući novo poglavlje kao lider u eri elektrificirane mobilnosti.

Pod markom IONIQ, Hyundai će nuditi EV vozila usmjerena na kupca i usredotočena na povezana lifestyle rješenja u skladu s Hyundaijevom novom vizijom “Napredak za čovječanstvo”. Iskoristit će svoje vodeće znanje u proizvodnji EV vozila, kako bio uveo na tržište tri nova modela u naredne četiri godine, a nakon toga će slijediti još inovativniji modeli.

Stvaranje IONIQ branda je odgovor na brzo rastuću potražnju za EV modelima na tržištu i ubrzava Hyundaijev plan da postane globalni predvodnik na tržištu električnih automobila.

Kako bi ispunio misiju branda IONIQ, Hyundai će kombinirati svoje trenutne EV mogućnosti – poput brzog punjenja, prostrane unutrašnjosti i snage baterija – s budućim inovacijama koje kombiniraju dizajn, tehnologije i usluge, kako bi ujedinili doživljaj u automobilu i izvan automobila za bezbrižno putovanje.

Brand IONIQ promijenit će paradigmu iskustva EV korisnika, rekao je Wonhong Cho, izvršni potpredsjednik i direktor globalnog marketinga u Hyundai Motor Company. S novim naglaskom na povezivost, ponudit ćemo elektrificirana iskustva koja su sastavni dio ekološkog načina života.

Ponovno rođenje IONIQ-a

Hyundai je prvi put uveo termin IONIQ, koji spaja riječi “ion” i “unique (unikatan, jedinstven), kada je najavio “Project IONIQ”, dugoročni istraživački i razvojni projekt usmjeren na ekološku mobilnost.

Na temelju projekta, 2016. predstavljeno je vozilo pod nazivom IONIQ, prvi i jedini model na svijetu koji je ponudio izbor tri elektrificirane opcije pogonskog sklopa – hibridni električni automobil, plug-in hibridni automobil i potpuno električni automobil – u jednom tipu karoserije.

IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

Postojeća IONIQ vozila – hibridna, PHEV, EV – neće pripadati novoj marki pod imenom IONIQ. Hyundai će pod novom markom lansirati niz brojčano imenovanih EV vozila, s parnim brojevima koji će se koristiti za limuzine i neparnim brojevima za SUV vozila.

Prvi model marke IONIQ bit će IONIQ 5, srednje veliki CUV, koji će biti predstavljen početkom 2021. godine. IONIQ 5 zasnovan je na konceptu EV ’45’, koji je Hyundai predstavio 2019. na IAA u Frankfurtu, kao hommage svog prvog konceptnog automobila u povijesti.

Hyundai će 2022. predstaviti IONIQ 6 sedan, limuzinu koja je utemeljena na najnovijem konceptu tvrtke EV ‘Prophecy‘, predstavljenom u ožujku. Slijedi IONIQ 7, veliki SUV početkom 2024. godine.

Modeli marke IONIQ izrađivat će se na Hyundaijevoj globalnoj modularnoj platformi za električne automobile, koja je poznata pod nazivom E-GMP. Ona će omogućiti brzo punjenje baterije i veliki domet vožnje s jednim punjenjem. Hyundai Motor Group je nedavno najavio da namjerava prodati milijun baterijskih električnih vozila i doći do 10 posto udjela na tržištu, kako bi do 2025. godine postao globalni lider na EV polju.

London Eye Event: IONIQ kampanja

Hyundai je proslavio lansiranje IONIQ-a pretvarajući London Eye u divovsko slovo “Q” pomoću električnih svjetala neposredno prije službenog ponovnog otvaranja poznate atrakcije.

Inače vrlo užurbani grad London zaustavio se za vrijeme pandemije COVID-19, a sada mu Hyundai donosi novu energiju, osvjetljavajući i puštajući u pogon jednu od najznačajnijih gradskih znamenitosti.

Najavljujući dolazak IONIQ-a, Hyundaijeva svjetlosna instalacija najavljuje novu eru elektrificirane mobilnosti, koja kupce stavlja u središte.