Hyundai i30 Fastback dobio Design Trophy nagradu

Foto: Hyundai

Čitatelji njemačkog automobilskog magazina Auto Zeitung izabrali su novi Hyundai i30 Fastback za najatraktivniji automobil kompaktne klase u izboru Design Trophy 2018., u kojem se u šest kategorija dodjeljuju nagrade za najbolji dizajn automobila.

Nagrada čitatelja Auto Zeitunga već je druga dizajnerska nagrada za Hyundaijev elegantni coupe s pet vrata, jer ove je godine i30 Fastback, uz Hyundai Konu, dobitnik nagrade iF Design 2018.

Elegantno padajuća krovna linija, integrirani spojler, trodimenzionalno oblikovani C stup te kaskadna rešetka hladnjaka, kao klasičan Hyundaijev potpis, uspješno stvaraju karizmatičan i prepoznatljiv dizajn, koji su prepoznali i čitatelji Auto Zeitunga.

Posljednjih godina naši kupci kao jedan od glavnih razloga za kupnju Hyundaijevih automobila navode upravo dizajn. Nagrada Auto Zeitunga dodatan je dokaz naše uspješne strategije za pozicioniranje dizajna kao ključnog stupa razvoja Hyundai automobila, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvode Hyundai Motor Europe.

Dinamične linije i30 Fastbacka osmišljene su, kao i izgled ostalih članova iz obitelji i30, u Hyundaijevom dizajnerskom centru u njemačkom Rüsselsheimu, a automobil se proizvodi u Hyundaijevoj tvornici u češkim Nošovicama.