Hyundai Hrvatska predstavio dva nova modela – IONIQ 6 i KONU

Foto: Hyundai

Hyundai Hrvatska je prošli tjedan u prostoru zagrebačkog AvantGardena, s ponosom predstavio dva nova modela koji će oduševiti sve strastvene zaljubljenike u automobile.

Potpuno nova KONA s nekoliko pogonskih izvedbi

U idealno vrijeme pred godišnje odmore, Hyundai obogaćuje svoju ponudu potpuno novom KONOM, svestranim SUV-om futurističkog izgleda stvorenim s jednim ciljem – da se sjedini s različitim životnim stilovima svojih budućih vlasnika i jednostavno pruži naprednije iskustvo vožnje.

Nova generacija ovog modela bit će dostupna u nekoliko varijanti pogonskih izvedbi, uključujući potpuno električni (EV), hibridni električni (HEV) te motor s unutarnjim izgaranjem (ICE), a za svaku varijantu dostupna je i N Line verzija. ICE verzija predstavlja najširu ponudu motorizacije u segmentu: low power (benzinci sa 120 konjskih snaga), high power (benzinci sa 198 konjskih snaga), 48V (MHEV) – blagi hibridni automobil koji koristi bateriju i električni motor za napajanje vozila, MT/DCT (opcija ručnog mjenjača i automatskog) i 4WD (pogon na sva 4 kotača).

Opskrbljena najnovijom tehnologijom u svim navedenim inačicama, KONA postaje najpoželjniji partner na cesti, spreman za suočavanje sa svim izazovima vožnje. Dostupna je u ukupno 16 boja eksterijera s mogućnošću krova u 2 tona i 8 boja interijera. Za interijer je na raspolaganju sedam tema, a materijal je dostupan u koži, tkanini ili kombinaciji boja. Uz Eco paket, svaki kupac može birati ekološke materijale u cijelom vozilu, jer najnovija KONA još više brine o zaštiti okoliša i tome da ne uznemirava stanovnike u njemu svojom nikad tišom verzijom.
Benzinska verzija dostupna je već od 22.990,00 €, a hibridna od 29.990,00 €.

Osim sigurnosti i zabave, nova KONA po prvi put otkriva svoju „romantičnu“ stranu s mogućnošću daljinskog ažuriranja unutrašnjeg svjetla za atmosferu. Kod manje opuštajućih situacija, poput dugih i zamornih vožnji, tu je značajka ‘udobnog sjedala za relaksaciju’ u prvom redu, kontroliranje kuta 11 milimetara većih naslona za glavu za sve putnike u drugom redu te 77 milimetara većeg prostora za njihove noge. Prostor za ramena u drugom redu sjedala je najveći u svojoj klasi – čak 1.402 milimetara.

IONIQ 6

Svjetski automobil 2023. godine

Hyundai IONIQ 6 je u travnju proglašen Svjetskim automobilom 2023. godine, a slavio je u još dvije laskave kategorije: Svjetsko električno vozilo i Svjetski dizajn automobila.

Pod parolom ‘uzburkajte svoj svijet’, ova limuzina sportskih karakteristika iz streamliner linije automobila, dokaz je predanosti brenda Hyundai stvaranju električnih automobila i postizanju ugljične neutralnosti do 2045. godine. S aerodinamičkom siluetom koja vožnju čini dinamičnom i pažljivo dizajniranom unutrašnjosti nalik na udobno skrovište s dovoljno prostora, IONIQ 6 koji dolazi u 12 vanjskih boja redefinira granice električne mobilnosti.

Za futuristički izgled ovog modela pobrinula su se brojna LED svjetla koja mijenjaju nijansu ovisno o brzini vožnje i raspoloženju putnika, što zasigurno stvara uzbudljivo iskustvo. Osam strateški raspoređenih zvučnika po vozilu daju mu dodatnu zvučnu čar uz koju ćete ući u neku novu dimenziju.

Jednostavno podešavanje kuta sjedala za maksimalno opuštanje, više prostora za sve putnike, napredna tehnologija u svakom kutu, utičnice unutar i izvan automobila, odgovornost prema okolišu primjenom održivih materijala u unutrašnjosti, ultra-brzo punjenje i višestruka bluetooth veza, još su neke istaknute značajke modela kojim je Hyundai postigao novu razinu električnih performansi, kao i ambiciozan korak naprijed u strategiji prijelaza na elektrifikaciju i pozicioniranja kao globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila.

Detaljno prepoznavanje opasnosti na cesti

Uz EV Performance Tune-up vozač može također prilagođavati upravljanje, način rada motora, osjetljivost papučice gasa te način pogona.

Još jedna izrazito važna značajka ovog unikatnog modela jest da on prepoznaje brojne opasnosti na cesti te vozaču pomaže u izbjegavanju sudara. Također, idealan je za sve one koji imaju problema s parkiranjem jer ima sustave koji će vas gotovo sami uparkirati.

Osim uvjerljivog električnog pogona kojim se postiže doseg od gotovo 610 kilometara, IONIQ 6 model s početnom cijenom od 46.990,00 € se ističe svojim energičnim linijama, ali i jedinstvenim unutarnjim dizajnom koji vas uvodi u jedan potpuno novi, električni svijet.