Hrvatska dobila WRC!

Foto: WRC

Nakon nekoliko lažnih uzbuna konačno je stigla i službena potvrda! Hrvatska će u travnju sljedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u reliju, odnosno WRC-a. Jedno od najatraktivnijih sportskih događaja na svijetu ugostit ćemo od 22. do 25. travnja 2021. godine, a start i cilj utrke bit će u Zagrebu.

World Motorsport Council (vijeće Svjetske automobilističke federacije FIA-e), potvrdilo je danas da je Croatia Rally uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship – WRC) za 2021. godinu.

Start i cilj utrke bit će u Zagrebu, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Koliko su te utrke atraktivne najbolje ilustrira brojka od 836 milijuna gledatelja koji su prošle godine pratili WRC. Klubovi nositelji organizacije Croatia Rallya su D.T. iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza.

Ovu značajnu vijest za sve ljubitelje automobilizma u Hrvatskoj priopćio je i sam Predsjednik FIA-e, g. Jean Todt:

Dolazak Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatsku odlična je vijest za sve ljubitelje automobilizma u regiji. U 2019. godini WRC je pratilo 836 milijuna gledatelja, a 13 je utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja. S natjecanja izvještava oko 1500 akreditiranih novinara te je proizvedeno gotovo 9860 sati TV programa koji se emitira u više od 150 zemalja svijeta.