Honda – najpouzdaniji proizvođač automobila

Honda je proglašena najpouzdanijim proizvođačem automobila na temelju istraživanja provedenog na više od 30.000 europskih vozača

Na posljednjem istraživanju pouzdanosti automobila od strane Organizacije potrošača i korisnika (Organisation of Consumers and Users), Honda je osvojila titulu najpouzdanijeg proizvođača automobila. U ovome istraživanju je sudjelovalo više od 30.000 europskih vozača koji su ocjenjivali 178 različita modela automobila.

Honda je kao proizvođač zabilježila najbolji rezultat u pouzdanosti od 93%, uz napomenu da bi je čak 79% ispitanika preporučilo pri kupnji novog automobila.

Po modelima, Honda je ponovno trijumfirala i to u kategoriji svestranih “utility” vozila sa svojim modelom Jazz koji je proglašen najpouzdanijim automobilom navedene kategorije. Pored njega, i ostali Hondini modeli, Civic, CR-V i Insight su zabilježili plasmane u top 10 najpouzdanijih automobila u svojim kategorijama.

Pri kupnji novog vozila svi mi vodimo računa o cijeni vozila, potrošnji goriva, prostranosti, funkcionalnosti i pouzdanosti pri čemu nam je relevantni podatak o pouzdanosti često vrlo teško pronaći. Upravo je zbog toga osmišljeno i ovo istraživanje kako bi kupci novih vozila na temelju iskustava postojećih vlasnika stekli čim bolju sliku o vozilu kojeg namjeravaju kupiti. U istraživanje su ušli svi kvarovi zabilježeni u posljednjih godinu dana. Na temelju njih izrađeni su indeksi pouzdanosti pomoću kojih je moguće odrediti vjerojatnost kvara kod istraživanih modela vozila.