Honda na Ženevskom salonu

Foto: Honda

Honda će na nadolazećem salonu automobila u Ženevi prikazati novi Civic Type R koji kreće u serijsku proizvodnju, niz naprednih tehnologija u vozilima, a Europsku premijeru će imati i koncept Honda NeuV.

Civic Type R

Civic Type R definitivno će biti glavna zvijezda Hondinog štanda na Ženevskom sajmu automobila. Type R model razvijen je usporedo s novim Civicom 5 vrata, uz zajedničke značajke koji se odnose na dinamiku i usavršavanje oba vozila. U Type R ugrađen je najnoviji dvolitarski VTEC TURBO benzinski agregat.

Honda Civic Type R_1

Civic Type R model proizvodit će se proizvodnom pogonu Honde koji se nalazi u Velikoj Britaniji u Swindonu, a osim Europe izvozit će se i na druga svjetska tržišta, uključujući Japan i SAD.

Clarity Fuel Cell

Honda Clarity Fuel Cell

Potpuno novi Clarity predstavlja najsavršenije vozilo na gorive ćelije u svijetu, s maksimalnim dometom od 620 km što ga stavlja u poziciju lidera klase.

Honda NeuV

Honda NeuV_1

Koncept potpuno električnog automobila koji istražuje financijski povoljan model vlasništva za poduzetne kupce, funkcionirao bi kao autonomno vozilo za zajedničku vožnju dok vlasnik ne koristi vozilo. NeuV bi mogao preuzimati  i ostavljati korisnike na lokalnim odredištima, ali i prodavati struju javnoj električnoj mreži u vrijeme visoke potražnje dok miruje, čime bi dodatno unovčio  vrijeme nekorištenja.

Honda NeuV_2

NeuV također funkcionira kao promišljeni pomoćnik s umjetnom inteligencijom, koristeći tzv. „osjećajni agregat“ koji uči od vozača, otkrivajući osjećanja koja se nalaze iza svake odluke. Na osnovu toga, automobil ubuduće može primijeniti ono što je naučio iz prethodnih odluka vozača kako bi napravio nove izbore i preporuke.