Predstavljena nova generacija Honde Jazz

Foto: Honda

Honda je predstavila novi Jazz koji je po prvi put opremljen naprednom hibridnom pogonskom tehnologijom.

Nova generacija hibridnog bestsellera temelji se na udobnosti i praktičnosti te je u tom segmentu vodeći u klasi. Novi Jazz je kao i njegovi prethodnici poznat po izuzetnoj voznoj dinamici i naprednoj tehnologiji te vrhunskih sigurnosnim značajkama.

Jazz sljedeće generacije bit će prvi model u Hondinoj europskoj liniji koji će nositi novu oznaku pogonskog sklopa „e:HEV“. To je prvi primjer za „Honda e:Technology“ koji će se primijeniti na sve buduće modele. Novi Jazz će predstavljati prednosti  i performanse hibridnog pogona na masovnom tržištu te će ubrzati Hondu da ispuni svoju ambiciju da svi europski modeli imaju električni pogon do 2022. godine.

Predstavljena nova Crosstar verzija

Još jedna novost je i Crosstar verzija, stvorena za sve one koji traže više od dizajna u crossover stilu. Dostupan s istim hibridnim pogonom i dizajnom unutrašnjosti kao i standardni model, novi Crosstar donosi povećanu visinu vožnje, jedinstveni dizajn prednje maske, vodootporne presvlake i integrirane krovne nosače.

Novi minimalistički dizajn

Honda Jazz nove generacije predstavlja evoluciju siluete Jazza. Besprijekorna, čista dizajnerska filozofija koja će definirati sve buduće Hondine modele slijedi ključne koncepte funkcije i profinjenosti po prvi put viđene u Hondi e.

Prvi put u Europi, Jazz će biti dostupan samo sa naprednim dvomotornim hibridnim pogonom s dva motora, koji pruža izvanredan spoj snažnih  i napora lišenih performansi vožnje i impresivne ekonomičnosti goriva. Sustav je novorazvijen za Jazz i pruža uglađen, odgovarajući i izravan osjećaj vožnje.

Intuitivna tehnologija informiranja i zabave s kontinuiranom konekcijom unutar vozila i Wi-Fi konekcijom osigurava putnicima da ostanu povezani sa svakodnevnim životom. Novi sustav na LCD ekranu osjetljivom na dodir sadrži poznatu upotrebljivost u stilu pametnih telefona, s kontrolama na pomicanje za razgledanje nedavno korištenih aplikacija i medijskih listi.

Interijer: kvaliteta  i udobnost

Kvaliteta interijera sasvim novog modela Jazz pruža novi nivo udobnosti i prostranost bez premca u svom segmetnu. Moderan raspored interijera odjek je čistog dizajna, nadopunjen instrument pločom koja nije pretrpana i laka je za korištenje.

Nova šira prednja sjedišta koja stabiliziraju tijelo sadrže mat-strukturnu podršku, zamjenjujući prethodnu postavku opruga, koja doprinosi sprečavanju umora na dužim putovanjima.

Ključno za maksimiziranje prostora u kabini je pozicioniranje spremnika za gorivo u sredini šasije ispod prednjih sjedala, što je jedinstveno u ovoj klasi. To omogućava Hondi Jazz da zadrži izuzetno svestrana zadnja čarobna sjedala koja nude i fleksibilno sjedalo ili preklopljeno sjedište, ovisno o potrebnom prostoru.

Honda Sensing pruža maksimalan sigurnosni paket

Kako bi upotpunio snažni paket novog Jazza, Honda nudi najopsežniji paket naprednih sigurnosnih značajki i pomoćnih programa za vozače u svojoj klasi.

Opseg tehnologije Honda Sensing poboljšan je primjenom nove šire kamere veće rezolucije, zamjenjujući prethodnu kameru i radarske postavke. Kočioni sustav za ublažavanje sudara (CMBS) poboljšan je noćnom funkcijom za otkrivanje pješaka i biciklista kada nema ulične rasvjete, a sada primjenjuje kočnice kada se vozila u kretanju presijeku ili skrenu u stazu automobila. Novi sustav kamera omogućuje i prilagodljiv tempomat (ACC) koji prati promet pri manjim brzinama u gužvi te primjenjuje Lane Keep Assist na gradskim i seoskim cestama – kao i na autocesti – za veću sigurnost u kompleksnijim situacijama.