Good Design nagradio tri KIA modela

KIA Sorento, Optima i Trail’ster nagrađeni u kategoriji prijevoznih sredstava

KIA je za čak tri svoja modela – veliki SUV Sorento, limuzinu Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovi modela Soul) – osvojila prestižne nagrade Good Design 2015 u kategoriji prijevoznih sredstava.

To je druga godina za redom da je KIA dobila spomenuta priznanja za tri svoja modela. Prošle godine bili su nagrađeni luksuzna limuzina KIA K900 (na nekim tržištima se pojavljuje pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4 Stinger.

Good Design žiri, kojeg čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji pokrivaju dizajn, Kijine modele ocjenjivao je na osnovi različitih kriterija – inovativnog dizajna, nove tehnologije, oblika, materijala, izrade, koncepta, upotrebljivosti, energetske učinkovitosti i ekološke osjetljivosti.

Kijin globalni dizajnerski odjel, koji od 2006. godine vodi Peter Schreyer, dobitnik je brojnih priznanja za dobro obavljen i inovativan rad, kao i za doprinos Kijinom neprekidnom rastu posljednjih godina.

Good Design nagrada dodjeljuje se već 65 godina i najstarije je i najprestižnije svjetsko priznanje. Nagrade Good Design dijele se od 1950. godine i nagrađuju najinovativnija i najnovija dizajnerska rješenja s područja industrije, proizvoda i grafike iz cijelog svijeta. Svake godine nagrađuju se dizajneri i proizvođači iz 50-ak zemalja, a u svojoj dugogodišnjoj povijesti nagrađivali su različite proizvode – od spajalice za papir pa sve do Boeinga 787 Dreamliner i NASA-inog svemirskog broda.

­­