Fordov pametan krevetić za bebe

Foto: Ford/Max Motor Dreams

Novopečeni roditelji su vrlo često uskraćeni za dobar dio noćnog sna kada dobiju dijete. Mnogi od njih otkrili su da je jedan od najdjelotvornijih načina za uspavljivanje bebe noćna vožnja koja će smiriti i uspavati vašu bebu nakon napornog dana.

No, to za posljedicu ima gubitak sna i vremena za mamu i tatu koji umjesto da spavaju na kraju radnog dana moraju u noćne sate voziti, što nikako nije rješenje za uspavljivanje djeteta na dulji rok. Istraživanja su pokazala da roditelji teško mogu računati na više od pet sati sna za jednu noć, što dovodi do drastične brojke od 44 izgubljene noći sna samo u prvoj godini života djeteta. Ali pomoć je čini se na dohvat ruke.

pametan_krevetic_za_bebe_ford_3

Zbog toga su u Fordu razvili pametni krevetić koji simulira vožnju imitirajući zvukove, pokrete i osvjetljenja iz vožnje, a sve kako bi vaša beba što prije i lakše utonula u san. Na prvi pogled normalan krevetić oživljava uz pomoć smartphone aplikacije koja omogućava snimanje, a zatim i reprodukciju smirujućih zvukova i kretnji iz vožnje.

pametan_krevetic_za_bebe_ford_1

„Nakon godina i godina razgovora koje smo imali s roditeljima novorođenčadi, doznali smo da i mame i tate jednostavno pate za jednom mirnom noći u kojoj bi se mogli naspavati kako treba. I dok kratka vožnja može učiniti čuda da se beba umiri i zaspi, jadni roditelji moraju biti potpuno koncentrirani i usredotočeni na vožnju u dobu dana kada bi zapravo trebali spavati najčvršće što mogu.“ riječi su Max Motor Dreams dizajnera Alejandra Lópeza Brava iz španjolskog studija Espada y Santa Cruz koji su napravili ovaj nagrađeni projekt. Max Motor Dreams mogao bi učiniti čuda i unaprijediti kvalitetu života mnogih roditelja na vrlo jednostavan način.

pametan_krevetic_za_bebe_ford

Za sada je riječ o pilot projektu, no obzirom na vrlo pozitivan feedback i brojne upite interesenata, moguće je da ovaj krevetić doživi i punu serijsku proizvodnju.