FIAT Tipo obitelj

Od svoje premijere u Istanbulu prošle godine, kao i novinarske prezentacije u studenome 2015., FIAT Tipo se okitio i prestižnom nagradom Best Buy za 2016., organizacije Auto Best

Sve navedeno odnosilo se na limuzinsku izvedbu koja će vrlo skoro stići i na naše tržište. U Ženevi su prije nekoliko dana predstavljene druge dvije karoserijske izvedbe, kompakt s pet vrata i karavan. Osnovni koncept FIAT-ove funkcionalne obitelji Tipo je da ne trebate puno platiti da biste puno dobili. Da je FIAT na dobrom putu s Tipom pokazuju i prve narudžbe. Zaprimljeno ih je 20.000 u prva dva mjeseca! Uspjeh Tipa posebno se očekuje na tržištima sličnim hrvatskom, koja sporo izlaze iz dugogodišnje krize te kod kupaca na bogatijim tržištima, ali koji kupuju aute s razumom.

fiat_tipo_karavan Sve tri karoserije dijele iste kvalitete, no svaka sa svojom vlastitom osobnošću. Kao što su i različiti i kupci kojima su namijenjeni, od obitelji preko parova do mladih ljudi.

Limuzinska izvedba koja prva dolazi na tržište dugačka je 454 cm, nudi prtljažnik od 500 litara i kreće s cijenom od 99.900 kn. Valja spomenuti i petogodišnju garanciju, kao i podatak da je Tipo nastao na odlično prihvaćenoj platformi na kojoj su 500L i 500X. U ponudi će biti četiri motora, dva dizelska i dva benzinska, od kojih svi zadovoljavaju Euro6 normu.

Po veličini, redom idu kompakt s 4.37 m dužine, zatim slijedi limuzina s 4.54 m, dok najveći karavan mjeri 4.57 m. Širina je kod svih 1.79 m. Spomenimo još i prtljažnike: kompakt nudi 440 litara, a karavan 550 bez spuštanja sjedala.