Ferrari 488 Pista

Foto: Ferrari

Neposredno prije predstavljanja u Ženevi za dva tjedna, procurile su slike i prvi podaci o novom, najekstremnijem Ferrariju.

Za sve ljubitelje propetog konjića, koji vole svoje aute u ekstremnim izvedbama kao što su bile Challenge Stradale, Scuderia i Speciale, stiže nasljednik jednostavnog imena – Pista. Riječ je naravno o dodatno nabrijanom i olakšanom 488 GTB, koji je morao odgovoriti na napade konkurencije u vidu Porschea GT2 RS i njegovih 700 KS, Lamborghini Huracana Performante te sjajnog McLarena 720 S.

Rezultat napora iz Maranella je izvučenih 721 KS i 760 Nm iz 3,9- litrenog V8 biturbo motora. Sve to dovoljno je za ubrzanje od 0-100 km/h za 2.85 s i 340 km/h najveće brzine. Osim standardnih kura štednje na težini, spomenimo i da su kotači 40% lakši od onih na serijskom 488 GTB, dok je najveći naglasak dan aerodinamici i što većem downforceu.

Ne treba ni sumnjati da će sve što smo naveli rezultirati nekim opakim vremenom na stazi u Fioranu, jer i dalje je to jedina mjera gdje se točno testira dinamika nekog Ferrarija. Hoće li stići i do Nordschleifea, ne znamo, ali znamo da ćemo ga vidjeti u Ženevi i doznati puno više o njemu.