Električni Fiat 500 pobijedio u kategoriji “Small Car of the Year”

Foto: FIAT

Odabir automobila koji se natječu za News UK Motor Awards u svakoj kategoriji pripremaju ugledni automobilski novinari, a za njih glasa šira javnost.

Četvrtu godinu zaredom News UK Motor Awards okuplja automobilske stručnjake i čitatelje časopisa The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun i talkSport.

Električni 500 ušao je u uži izbor uglednih automobilskih novinara, a čitatelji su ga proglasili pobjednikom u kategoriji “Small Car of the Year” na dodjeli nagrada News UK Motor Awards 2021. godine.

Kao i prethodnih godina, automobilske inovacije na britanskom tržištu ocjenjivali su korisnici i automobilski novinari pa su u konačnici odabrani najbolji u pojedinim razredima.

News UK Motor Awards deseta je nagrada koju je električni 500 osvojio u Velikoj Britaniji i nadopunjuje popis već osvojenih laskavih naslova: “Green Car” 2020 u Francuskoj, “Car of the Year” i “Best Small Electric Car” (nagrađen od strane Driving Electric).

Prestižne međunarodne nagrade uključuju nagrade “Best Design 2020” njemačkog automobilskog časopisa “Auto Motor und Sport” i “Best Design Concept” sa svečane dodjele renomiranih međunarodnih nagrada “Red Dot Design Awards”.

Električni Fiat 500 dosad je prikupio brojne međunarodne nagrade i već je vodeći električni gradski automobil u Europi. To je također prvi najprodavaniji automobil s gotovo 28% tržišnog udjela u segmentu gradskih automobila u Europi, vodeći na tržištu gradskih automobila u 12 zemalja i najprodavaniji na cijelom tržištu električnih vozila u Italiji. Osim toga, nakon lansiranja u Europi, Izraelu i Brazilu, električni 500 na putu je da postane prvi globalni, svestrani, potpuno električni gradski automobil.