Citroën otkriva C5 Aircross

Foto: Citroën

Nakon koncepta C-Aircross na Ženevskom salonu 2017., koji je najavio novi kompaktni SUV dostupan na europskom tržištu krajem godine, Citroën nastavlja svoj svjetski pohod u ovom segmentu.

Premijernim otkrivanjem novog C5 Aircross obilježava se novi korak u razvoju strategije proizvoda Marke. Svjetski fenomen SUV-ova čini gotovo četvrtinu svjetske prodaje te ambiciozno odgovara na očekivanja kupaca u potrazi za bijegom od svakodnevice i sigurnošću. U tu se svrhu oslanja na jasno prepoznatljiva obilježja kao što su veliki kotači, moćan i zaštitnički dizajn te vladanje cestom.

Citroen-C5_Aircross_2

Osluškujući očekivanja kupaca koji se više ne žele odreći praktičnosti samo radi izgleda, Citroën otvara put novom naraštaju SUV-a koji tradicionalna obilježja takvog vozila spaja s osobnošću i zadovoljstvom za sve putnike. Novim modelom, koji nadahnuće crpi izravno iz konceptnog automobila Aircross predstavljenog prije dvije godine u Šangaju, Marka ponovno dokazuje svoju sposobnost da istakne svoju jedinstvenu osobnost i donese dašak svježine neovisno o segmentu.

Citroen-C5_Aircross_4

 Dizajn: energičan i odvažan SUV

C5 Aircross, model snažne osobnosti ističe se svojim jedinstvenim, energičnim i samouvjerenim stavom, izvana i iznutra. Robustan i snažan vanjski dizajn ne ostavlja mjesta ni za kakvu oholost, zahvaljujući posvemašnjoj ravnoteži njegovog oblika istaknutog visoko postavljenim poklopcem motora, međuosovinskim razmakom od 2,73 m, kratkim prevjesima, fluidnim i prirodnim oblicima uz pojedine snažne vizualne elemente.  Njegova kabina posvećena je zadovoljstvu, trenutan je izraz snage i prostranosti, zahvaljujući robusnoj armaturnoj ploči vodoravnih linija za snažniji dojam širine, prostranim i obujmljujućim sjedalima, širokom i visokom središnjom konzolom te mekim i toplim materijalima koji pojačavaju osjećaj zaštićenosti i udobnosti.

Citroen-C5_Aircross_3

Udobnost: jedinstven potpis u svijetu SUV-ova

Novi C5 Aircross ruši ustaljena pravila segmenta svojom udobnošću i prostorom u kabini. Građen je na temeljima platforme EMP2, za inteligentnije osmišljenu konstrukciju i zadovoljstvo boravka u automobilu. Za još bolje rezultate, novi C5 Aircross prvo je vozilo opremljeno novim sustavom ovjesa „Progressive Hydraulic CushionsTM” (progresivni hidraulični jastuci), koji donosi kvalitetnije prigušivanje vibracija i udobnost u vožnji svojstvenu za Citroën. C5 Aircross opremljen je vrlo čitljivom digitalnom instrumentnom pločom TFT od 12,3’’ i kapacitivnim dodirnim zaslonom HD od 8’’ te nudi tehnološki najnaprednije sustave za pomoć u vožnji: aktivno sigurnosno kočenje, aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje… Uz funkcije Grip Control i Hill Assist Descent Control, koje omogućuju bezbrižno napuštanje utabanih staza, C5 Aircross bit će prvi Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hybrid PHEV.

Citroen-C5_Aircross_1

Otkriven na Šangajskom salonu, C5 Aircross bit će pušten u prodaju u Kini u listopadu 2017. Njegov ulazak na europsko tržište predviđen je za drugu polovinu 2018. godine.