Citroën C3 Aircross finalist prestižnog izbora

Foto: Citroën

Žiri europskog izbora Automobil godine (Car of the Year) odabrao je 7 modela između 37 automobila koji su se natjecali. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross jedan je od finalista ovog prestižnog natjecanja.

Svake godine od 1964., organizacija “Car of the Year” nagrađuje automobil godine. U ovom glasovanju sudjeluje 60 novinara iz 23 europske zemlje. Pobjednički automobil ocjenjuje se na temelju kriterija kao što su omjer cijene i kvalitete, dizajn, udobnost, sigurnost, tehnologije i ekološke performanse.

Automobil godine 2018  bit će objavljen 5. ožujka na Salonu automobila u Ženevi.

Novi kompaktni SUV C3 Aircross jedan je od 7 finalista i natječe se za nagradu Automobil godine 2018. Svojom jedinstvenom morfologijom te snažnim i svježim stavom, Novi SUV C3 Aircross zabilježio je već više od 25.000 narudžbi u Europi. Svoje kupce privlači svojom kabinom koja koristi jedinstvenu stručnost marke Citroën u pogledu prostora u unutrašnjosti, modularnosti i svjetlosti.

Nudeći visoku razinu udobnosti i sigurnosti, ima 12 modernih tehnologija za pomoć u vožnji, 4 tehnologije za povezivost, a osvojio je 5 zvjezdica na Euro NCAP testu. Na hrvatsko tržište lansiran je 1. prosinca 2017.