Citroën C1 1.0 Shine

Druga generacija „trojčeka“ Aygo/C1/108 nastavlja gdje je stara stala, uz preuzimanje sistema koji se pokazao uspješnim. Mehanički identični blizanci nastali su u osnovi od Toyote, pa su tako motor i šasija isti, a razlike nalazimo u dizajnu eksterijera po čemu se mališani bitno razlikuju.
C1 je na toj lutriji dobro prošao s prilično otkačenim izgledom koji je nemoguće zamijeniti s bilo kojim drugim autom. Specifična svjetla, simpatično lice i crte koje se jednostavno moraju svima dopasti sigurno će pozitivno utjecati na odluku kupaca pri odabiru. Ono najbolje je ipak to što je mehanika u ovom Citroënu Toyotina pa možemo pretpostaviti da će po pitanju pouzdanosti i kvalitete C1 biti jedan od najboljih Citroëna koji se mogu kupiti.

Interijer starog C1 bio je skroman, s jeftinom plastikom gdje god vam oko seže. Novi je ipak napredovao po tom pitanju i djeluje malo ozbiljnije i uglađenije, ali i dalje se vidi kojoj klasi pripada. No, funkcionalno mu ništa ne nedostaje, a u 347 cm dugu karoseriju mogu se smjestiti i dvometraši ako nema odraslih na stražnjoj klupi. U ostalim slučajevima za četvero će uvijek biti dovoljno komotno, a pretpostavka je da se C1 ionako koristi uglavnom za gradsku vožnju i kraće ture pa visoki komfor nitko ni ne očekuje.
68 KS i karakterističan zvuk motora, uz duge prijenose u mjenjaču znače da za temperamentniju vožnju morate dobro stisnuti gas, ali to nije problem jer zanimljiv zvuk motora i precizna ručica mjenjača (vidi se da je Toyota imala svoje prste u tome) mamit će vas na bržu vožnju. To naravno treba shvatiti relativno, ali upravo to dokazuje da za zabavu u vožnji ne morate imati uvijek stotine konjskih snaga ispod poklopca motora.

Za Mladenački izgled, atraktivna cijena, dobra oprema, lagan i precizan upravljač kojim se lako upravlja u gradu i parkira
Protiv Vožnja je skakutava, a uglađenost razočarava. Većina konkurenata nudi više mjesta straga.
Mišljenje Puno toga kod C1 nam se sviđa, no mnogi drugi gradski auti su bolji. Nemirna vožnja, bučni motor i tijesna klupa straga razočaravaju.