Chris Evans napustio Top Gear!

Nakon svega šest epizoda prve sezone post-Clarkson-Hammond-May ere Top Geara, trenutni voditelj Chris Evans objavio je da napušta najpopularniju TV emisiju o automobilima.

Chris je objavio Tweet u kojem se zahvaljuje fenomenalnoj ekipi koja stoji iza produkcije kultnog showa i poželio im sve najbolje u daljnjem radu. No, šuškalo se da je ovaj BBC-ijev radijski voditelj i pasionirani skupljač klasičnih Ferrarija vrlo težak za rad s kolegama i da je došlo do brojnih trzavica prvenstveno s Matt LeBlancom, ali i ostalim voditeljima iz nove postave Top Geara na setu.

Rezultati zadnje sezone bili su katastrofalni u početku, da bi se prema kraju malo izdigli pa je i Chris objavio da je emisija prodana u 130 zemalja, a da ju je u Velikoj Britaniji pratilo 30 milijuna ljudi. I tako je njegov trogodišnji ugovor za vođenje Top Geara došao preuranjenom kraju nakon svega šest emitiranih epizoda. Poželio je sve najbolje voditeljskoj ekipi koja će nastaviti show, ali i cijeloj vojsci tehničara BBC-ja koji odrađuju taj zanatski dio posla na način koji je Top Gear učinio mjerilom za sve ostale auto emisije. Dao sam sve od sebe, no ni to ponekad nije dovoljno. Idem dalje u nove projekte na svom radiju BBC 2 poput CarFesta, Children in Need, 500 Words i sličnih – objavio je  Evans u svom drugom Tweetu.
Je li ovo početak raspada Top Geara ili će ekipa uspjeti dići show na noge, ostaje da se vidi.