Cars and Coffee event

Foto: Francesco Carlo

Nije bilo lako nadmašiti očekivanja nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja ovog jedinstvenog događanja, ali ovogodišnji event potukao je sve rekorde, a talijanski grad Brescia dobio je sasvim novu dimenziju.

Po broju i raznovrsnosti automobila koji su sudjelovali, ovo izdanje Cars and Coffee (u prijevodu Automobili i kava) eventa može se smatrati najboljim multi-brand događajem ikad održanom u Italiji i jednim od najcjenjenijih na svijetu.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 270 automobila, od koji su tijekom događaja bili u mogućnosti odabrati „Best of the Show“ titulu koju je ponio jedan od dva raritetna Maseratija MC12,  proizvedenih u samo 50 primjeraka.


No, ljestvica je ovaj put podignuta još više. Ferrari je oduševio sa svojih pet ljepotana – 288 GTO, F40 LM, F50, Enzo i LaFerrari, kultnim simbolima posljednjih desetak godina. Spomenimo još i četiri Pagani Zonde, od koji su dva u vlasništvu Paganijeve djece te Bugatti EB110 GT, McLaren 675 LT i Mercedes-Benz 300 SL Gullwing.

Na travnjaku rezerviranom za Porsche bio je izložen 911 GT3, zajedno sa svim dosadašnjim verzijama. Uz Maserati MC12, bilo je još nekoliko raritetnih primjeraka kao što je primjerice Mazzanti Evantra.

Lamborghini je također izložio svoj arsenal proizveden u posljednjih nekoliko godina, gdje je legendarna Miura najviše došla do izražaja.
Sami event već tradicionalno započinje u jutarnjim satima uz najbolju talijansku kavu, da bi se potom krenulo na vožnju prema Valeggio sul Mincio, vozeći brdovitim krajolicima i predivnim cestama u blizini jezera Garda. Cilj je stići u Giardino Sigurtà, jedan od najljepših europskih parkova u 2015. godini.

Više od 25.000 ljudi čekalo je ovaj konvoj kako bi fotografiralo i snimilo taj nezaboravan događaj.
– Po broju sudionika i posjetitelja te njihovog zadovoljstva i entuzijazma, svakako možemo reći da smo potukli sve dosadašnje rekorde. Ponosni smo na ono što smo do sad postigli, ali sada smo fokusirani na nove izazove koji nas čekaju ove godine. Naš cilj je povećati svoj uspjeh –  izjavili su  Francesco Canta i Gabriele Morosini, osnivači događaja.

Obzirom na veliki uspjeh ovog eventa, organizatori su odlučili po prvi puta napraviti još jedan događaj – The Cars and Coffee Rally. Ne sumnjamo da će i to događanje pobuditi sve ono najbolje kad su u pitanju strast, vožnja i automobili.