Camp Jeep 2019

Foto: Jeep

Prošlog je vikenda u gradu San Martino di Castrozza u Italiji održan najvažniji događaj grupe vlasnika vozila Jeep.

Ovaj, šesti po redu Camp Jeep do sada je najuspješniji –  prisustvovalo je više od 700 Jeep SUV-ova i preko 1500 ljudi, što je jasan pokazatelj posebne veze koju marka Jeep ima sa svojim obožavateljima.

Posjetitelji događaja imali su priliku izbliza pogledati novi model Jeep Gladiator, najsposobniji „pick-up” kamionet srednje klase ikad proizveden.

Jedna od zvijezda događanja bio je novi Jeep Wrangler 1941 u dizajnu tvrtke Mopar koji je premijerno predstavljen upravo na Camp Jeep eventu. Tijekom čitavog vikenda u ponudi su bile razne aktivnosti, uključujući off-road avanture s instruktorima akademije Jeep Academy, kao i razni sportovi na otvorenom, roštilj, aktivnosti za djecu i koncerti uživo.

Sve je to rezultiralo spektakularnim prizorom i završnicom, povorkom Jeep Parade, koja se protezala sve do prijelaza Passo Rolle na nadmorskoj visini od 2000 metara.

Ne manje bitno, kamp Camp Jeep izgrađen je od 100 kubičnih metara trupaca, što znači ukupno 250 tona drva, sve od drveća koja su se srušila u obližnjim šumama tijekom olujnih nevremena u listopadu prošle godine.

Svi pogledi posjetitelja bili su usmjereni na Jeep Gladiator, model koji je svijetu premijerno prikazan na Sajmu automobila u Los Angelesu krajem 2018., a koji obilježava povratak marke u segment „pick-up” kamioneta nakon 27 godina.

Ultimativno vozilo za avanture na otvorenom plasirat će se na tržište diljem regije EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) sljedeće godine.

Obožavatelji su na događaju mogli sjesti i za upravljač svih modela iz proizvodnog programa Jeep, od ikonskog modela Jeep Wrangler do modela Renegade,  Compass, Cherokee i Grand Cherokee. Najviše emocija kod posjetitelja izazvao je baš posljednjih od njih, u izvedbi Trackhawk, najbrži i najsnažniji model Jeep ikad s 6,2-litrenim V 8 motorom potpomognutim kompresorom koji razvija 710 ks.

 

Dodatna oprema 100 % legalna za cestovne utrke tvrtke Mopar® dodatno unapređuje sposobnosti modela Wrangler

U središtu pažnje bio je i novi Jeep Wrangler 1941 u dizajnu tvrtke Mopar, FCA marke specijalizirane za postprodajne proizvode i usluge za sva vozila iz Grupacije.

Jeep Wrangler 1941 vozilo je s pogonom na sva četiri kotača sa 100 % legalnom dodatnom opremom za cestovne utrke, opremljeno asortimanom Jeep Performance Parts koji dodatno poboljšava njegove legendarne off-road sposobnosti.

Posebna konfiguracija ovog modela uključuje 2-inčni komplet za podizanje ovjesa, vodilice za stjenovite terene iz asortimana Performance, crne letvice pragova, crna vratašca za gorivo, zavjesice za blato, tepihe prikladne za sve vremenske uvjete i opcijski dihalicu odnosno usis za zrak za prelazak preko rijeka i ostalih dubljih voda.

Sve to nadopunjeno je grafičkim prikazom 1941 kojim se odaje počast godini koja je najvažnija za marku Jeep – godini rođenja modela Willys, uz druge detalje na vozilu kao što su kotači, kugla ručice mjenjača i stolić na vratima prtljažnika.

Oprema će biti dostupna nakon ljeta za modele Wrangler s 2 i 4 vrata i 2,2-litrenim dizelskim motorom u svim razinama opreme, uključujući modele Sport, Sahara i Rubicon.

 

Svijet marke Jeep u srcu Dolomita

Nije iznenađujuće da je glavni fokus bio na off-road događanjima gdje su posjetitelji mogli testirati legendarne sposobnosti modela 4×4 marke Jeep i svoje vlastite na raznim stazama različitih težina, rame uz rame s profesionalnim vozačima s akademije Jeep Academy.

Isto tako, unutar kampa bilo je nekoliko zona u potpunosti posvećeno predstavljanju svijeta marke Jeep, uključujući Akademiju i Muzej s odabranim povijesnim modelima te posebno područje za marku Mopar s izloženim čitavim asortimanom originalne dodatne opreme s potpisom Mopar za novi Jeep Wrangler 1941 te raznim novim proizvodima marke Mopar.

Bila je predstavljena i usluga Mopar Connect, službeni komplet više povezanih usluga namijenjenih za sigurnost i zaštitu te daljinsko upravljanje vozilima.

Dašak dodatne zabave u iznimno živu atmosferu unijeli su i brojni, posebno osmišljeni programi kao što su aktivnosti na otvorenom, panoramski kotač Ferris, koncerti uživo, igre za djecu i povorka Jeep Parade kojom je svečano zatvoren trodnevni program.