Audi osvojio četiri naslova WCOTY 2017

What Car? - Najbolja poslovna limuzina / Najbolji coupé / obiteljski auto / luksuzni SUV

Kao što smo već objasnili, britanski kolege iz What Car? magazina svake godine biraju najbolje automobile. No, specifičnost njihovog izbora je to što ne moraju u svim kategorijama pobijediti isključivo najnoviji modeli, već neki mogu odnositi naslove sve dok se u toj kategoriji ne pojavi neki bolji.

Primjerice, Audi je s drugom generacijom svog TT-a pobjeđivao svake godine u kategoriji najboljeg coupea za vrijeme cijelog svog vijeka. A otkada je aktualna treća generacija popularnog modela, tradicija se nastavlja pa je tako TT jučer opet osvojio priznanje za najbolji coupe (Audi A5 i Mercedes-Benz S klasa coupe ostali su iza pobjednika).

audi_TT_whatcar_award_2017_najbolji_coupe

Uz to, naslove su u svojim kategorijama ponijeli i A4 kao najbolji poslovni auto (iza njega su ostali A3 limuzina i Škoda Superb) te A3 Sportback kao najbolji obiteljski auto (ispred Opel Astre i Seat Leona). Žiri nije imao puno dvojbi oko A3 obzirom na njegovu praktičnost, prostranost te komfornu vožnju gradom i na duljim putovanjima, što je vrlo bitno kod obiteljskog automobila.

audi_A4_whatcar_award_2017_najbolja_poslovna_limuzina

audi_A3_whatcar_award_2017_najbolji_obiteljski_auto

U kategoriji luksuznih SUV vozila,  pobjedu je odnio Audi Q7.
audi_Q7_whatcar_award_2017_najbolji_luksuzni_suv

Nijedna druga marka ne može se pohvaliti s toliko nagrada na jučer održanoj svečanoj večeri u centru Londona. Očito je da ljubav britanskih kupaca i njemačkih proizvođača i dalje cvjeta nesmanjenim žarom.

audi_whatcar_award_2017

A kada nagrade dijeli What Car? magazin, onda to ima veliku težinu i bitno utječe na cjelokupna kretanja i uspjeh određenih modela na iznimno bogatom, ali i zahtjevnom tržištu Velike Britanije.