Alfa Romeo Tonale osvojio glasove čitatelja časopisa What Car? na svečanoj dodjeli nagrada Car of the Year 2021

Foto: Alfa Romeo / What Car?

Alfa Romeo Tonale na dodjeli prestižnih nagrada Car of the Year 2021, koju svake godine organizira časopis What Car? osvojio je nagradu Reader Award.

Nagradom, koju su mu dodijelili čitatelji vodećeg britanskog automobilskog časopisa, proglašen je najuzbudljivijim novim automobilom 2021. godine.

Nakon međunarodnog debija na salonu automobila u Ženevi 2019. godine, Tonale – dizajniran i izgrađen na 110 godina starom nasljeđu marke Alfa Romeo, privlači pažnju kupaca automobila već prije svog službenog dolaska na tržište.

Steve Huntingford, urednik časopisa What Car?, rekao je: Za nagradu koju dodjeljuju čitatelji časopisa What Car? je obično borba koja se vodi za nekoliko glasova, a ove je godine Tonale pobijedio velikom razlikom i skupio dvostruko više glasova od drugoplasiranog automobila. Ljudi su očito vrlo uzbuđeni zbog ideje o novom obiteljskom SUV-u sa značkom Alfa Romeo, a sudeći po konceptnom vozilu, razumijemo zašto.

 

Arnaud Leclerc, voditelj marke Alfa Romeo za EMEA regiju izjavio je: Konceptno vozilo Tonale navješćuje budućnost Alfe Romeo, a bit će i prvi plug-in hibrid ove marke koji će se masovno proizvoditi. Drago nam je vidjeti kako kombinacija njegove ljepote i funkcionalnosti utječe na mišljenje kupaca koji, poput nas,  jedva čekaju da konačno vide model Tonale na cesti.