Alfa Romeo ponovno u F1

Foto: Alfa Romeo

Team Sauber, odnosno ime pod kojim je ta ekipa posljednjih godina nastupala u F1 odlazi u povijest, a odande nam dolazi jedno puno slavnije ime – Alfa Romeo Racing.

Iako se već prošlih godina partnerstvo koje je Sauber razvijao s Ferrarijem očitovalo u Alfinom logu na bolidima, od sada će cijeli tim nositi ime slavne milanske marke.

Pod imenom Alfa Romeo Racing osvojene su i prve dvije titule u povijesti Formule 1, 1950. i 1951. godine s Farinom i Fangiom kao vozačima. Ove će godine za Alfa Romeo Team s prepoznatljivim znakom i posebnom oznakom četverolisne djeteline nastupati zadnji Ferrarijev prvak Kimi Raikkonen i Ferrarijev testni vozač Antoino Giovanazzi.

Obzirom na napredak koji je ostvaren na svim poljima razvoja bolida, motora i kompletnog tima otkad je Alfa, odnosno Ferrari involviran u njihov razvoj, po riječima Frédérica Vasseura: S takvim zaleđem povijesti i iskustva kakvo imaju Alfa Romeo i Sauber te uz Kimija i Tonija za volanom, mi smo ove godine u F1 da se natječemo s najboljima.