Alfa Romeo – 110 godina povijesti bez premca

Foto: Alfa Romeo

Dana 24. lipnja 2020. marka Alfa Romeo obilježit će novu prestižnu prekretnicu – 110 godina bogate povijesti tehnoloških inovacija, sportskih uspjeha i kreacija na četiri kotača za pamćenje.

Za proslavu obljetnice dizajnerski studio Alfa Romeo Style Center stvorio je novi logotip koji će resiti automobile kako bi se podržale inicijative marke tijekom svih manifestacija planiranih za 2020. S obzirom da bi objedinjavanje svih aktivnosti i proslava predviđenih za tako važnu obljetnicu u jedan dan bilo neizvedivo, marka je za svoje brojne obožavatelje i ostale zaljubljenike u automobile pripremila puno manifestacija koje će popuniti kalendar.

Novi logotip „110 Alfa Romeo”

Za obilježavanje 110. obljetnice marke dizajnerski je studio Alfa Romeo Style Center stvorio poseban logotip koji objedinjuje sve jake točke marke, tu njenu jedinstvenu sposobnost da objedini tehnologiju, užitak pri vožnji i ljepotu.

Nastavno stogodišnjoj obljetnici i ovaj put je sama brojka logotip. Prve dvije brojke „1” prikazane su u perspektivi koja odaje dojam prelaska iz prošlosti u sadašnjost, a kulminira u brojki „0”. Jedan od najkarakterističnijih i najprepoznatljivijih elemenata logotipa Alfa Romeo bit će baš u brojci „0”, „Biscione”. Godina osnivanja i tekuća godina, 1910-2020, nadopunit će donji dio kruga. Tako će brojke zajedno s ikonskim oblikom udahnuti život odmah prepoznatljivoj, upečatljivoj oznaci, kao što je to slučaj sa svakim automobilom s logotipom „Alfa Romeo”.

Museo Storico Alfa Romeo, središte proslava

Samo je jedna moguća lokacija za tako veliki događaj: 24. lipnja muzej Museo Storico Alfa Romeo ugostit će klubove i obožavatelje. Prestižno mjesto, dom najznačajnijih kreacija marke, opipljiva je poveznica između različitih epoha i generacija. Svatko može izraziti i podijeliti svoju ljubav gašenjem 110 svjećica.

Alfa Romeo strast na glavnim automobilističkim manifestacijama

Marka Alfa Romeo oduvijek je glavna na svim značajnim sportskim i automobilističkim događanjima Primjerice, usko je povezana s utrkom Mille Miglia, a ta veza jača je iz godine u godinu po broju natjecanja, pobjeda i priznanja. Prošle je godine marka Alfa Romeo ostvarila dvostruku pobjedu jer je osvojila i nagradu za najbolji sponzorski tim. Vidjeti dragulje kao što su 6C 1500 SS, 6C 1750 Zagato i 6C 1750 SS Young na najživopisnijim ulicama i lokacijama u Italiji velika je stvar, ali za 110. obljetnicu na stazi Brescia-Rome-Brescia, od 13. do 16. svibnja, pokazat će se i „crvena strijela”, a samom će događaju prethoditi i povijesno uprizorenje koje se ne smije propustiti.

Bit će iznenađenja i u trgovini u Goodwoodu gdje se od 9. do 12. srpnja održava poznata manifestacija Festival of Speed, događaj koji je poznat diljem svijeta i koji zaljubljenici u vozila na četiri kotača ne propuštaju. Marka Alfa Romeo bit će počasni gost i njen rođendan proslavit će se u parku oko zgrade Goodwood House te tijekom legendarnog događaja „Hillclimb”.

Ovaj i brojni drugi događaji tijekom ove godine prepune proslava svaki će na svoj način obilježiti legendarnu marku i ljubav vozača koji su odlučili ne samo sjesti za upravljač te mehaničke kreacije u potpunosti usmjerene na užitak vožnje, već i zadovoljiti svoju strast.