Abarth 124 nepobjediv na reliju

Foto: Abarth

Kakva sezona još uvijek novopridošlog 124 Abarth na europskim reli stazama! U 12 nacionalnih prvenstava Abarthov 124 rally ubilježio je više 40 pobjeda te trijumfirao u Europskom R-GT prvenstvu te FIA R-GT svjetskom kupu.

Francuski par Astier/Vauclare sa 124 rally iz Team Milano Racing osigurali su FIA R-GT kup pobjedama u četiri od pet utrka, savršeno demonstrirajući performanse i pouzdanost najnovijeg natjecateljskog Abartha. 124 rally doslovno je monopolizirao to prvenstvo, jer je prvih šest mjesta u poretku osvojeno upravo ovim automobilom.

Abarth se može pohvaliti izuzetno dugom i slavnom tradicijom utrkivanja na stazama i relijima. Natjecanja su fundamentalni dio Abarthove povijesti, ali i sadašnjosti te budućnosti. Zahvaljujući konstantnom unaprjeđivanju i usavršavanju, Abarth 124 rally je u samo dvije godine od svog predstavljanja stigao do neprikosnovenog prvog mjesta u svim natjecanjima na kojima se pojavio i postao mjera za sve u R-GT klasi po kojoj se svi drugi moraju ravnati. Nema boljeg i težeg mjesta za testiranje tehničkih rješenja od utrka. – izjavio je Luca Napolitano, predsjednik FIAT-a i Abartha.

Zahvaljujući izvanredno izbalansiranoj karoseriji, briljantnom motoru i savršenom set-up-u omogućio je mladim vozačima da budu ekstremno brzi i konkurentni od samog starta. Primjer za to je svakako mladi francuz Nicolas Ciamin koji je pravo otkriće ove sezone u svom nacionalnom prvenstvu.

Osvojio je nekoliko brzinskih ispita s Abarthom 124 rally i stražnjim pogonom, i to u konkurenciji gdje u prosjeku starta oko 30 R5 vozila s pogonom na sve kotače.

U španjolskom prvenstvu 124 rally osvojio je 2-wheel drive Trophy na asfaltnim relijima te nebrojene druge pobjede i naslove od Rumunjske, Švicarske, Njemačke, Belgije, Austrije, Slovenije itd.

Abarth 124 u cestovnoj izvedbi, ako ga niste vidjeli na našem izložbenom prostoru na Zagreb Auto Showu, možete pogledati uživo u salonu Autocommercea u Zagrebu, na adresi Kovinska ulica 22.