7. Rally Show Santa Domenica

Još nas 22 dana dijele od 7. Rally Showa Santa Domenica. Manje od mjesec dana i okrunit ćemo rally sezonu u Hrvatskoj na najatraktivniji mogući način – utrkom na makadamu. 25.-27. studenoga u Svetoj Nedelji i Savrščaku. Pravi oktanski zaljubljenici znaju zašto.

Grupa entuzijasta iz AKK Sveta Nedelja u 7 godina ovaj rally spektakl dovela je na zavidan nivo. 10-ak tisuća gledatelja, preko 100 posada na startu, poznata imena i najbrži rally automobili ono su što iz godine u godinu dokazuje tvrdnju da zaista uspijevaju u onome što rade. Kako sami kažu, to je više od ljubavi prema rallyju. Tu ljubav po prvi puta prepoznala je Hrvatska turistička zajednica i uvrstila ovaj rally show na listu nadolazećih događanja koja pridonose turizmu Hrvatske.

rally_santa_domenica_logo

Uz tradicionalno veliki broj hrvatskih i mađarskih posada, upita iz Italije ove godine ima više nego ikada prije. Ako uzmemo u obzir da je talijansko prvenstvo 3. po jačini u Europi, činjenica da su tamošnji natjecatelji prepoznali atraktivnost ovog rallyja zaista dovoljno govori o njegovoj prestižnoj ulozi u rally sezoni.

rally_santa_domenica_2016_1

Lista prijava popunjava se opasnom brzinom i još opasnijim vozačima. Smještajni kapaciteti u Svetoj Nedelji i Samoboru postaju premali. Pripreme na stazi u punom su jeku. Igralište za najhrabrije bit će spremno na svima poznati datum – posljednji vikend u studenome.

Sigurnost gledatelja

Motosport je opasan, kako za vozače, tako i za gledatelje, novinare i fotografe. U nemali broj godina nagledali smo se svega, od pretrčavanja staze, stajanja u zonama izlijetanja do (nažalost) nesreća u kojima su sudjelovali neoprezni gledatelji.

rally_santa_domenica_2016_3
Nemojte postati dio crne statistike. Pratite što se događa na stazi, djecu držite pod nadzorom, poštujte zone zabrane pristupa, slušajte redare i ostale službene osobe. Više o samoj sigurnosti pogledajte ovdje i na priloženom videu.

Zone izlijetanja
rally_santa_domenica_2016_4

Sve novosti vezane za Rally Show Santa Domenica možete pratiti putem službene web stranice www.rallysantadomenica.com i Facebooka