Posjetite 11. Festival autića Zagreb – FAZ

Foto: kojiauto.hr/FAZ

Ove subote, 15. lipnja 2019., na Šalati će se ponovno održati najveća izložba i „buvljak“ modela automobila u regiji.

Diecast sekcija maketarskog kluba „David Schwarz“ iz Zagreba u prostorijama Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza na adresi Voćarska 71 u Zagrebu,  ove subote s početkom u 12 sati organizira već jedanaesto zagrebačko službeno međunarodno okupljanje sakupljača modela automobila, dobro poznati FAZ – Festival autića Zagreb. Na druženju će sudjelovati kolekcionari i ljubitelji iz svih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz nekoliko drugih zemalja.

 Ovo je druženje već tradicionalno mjesto okupljanja ne samo kolekcionara modela, nego i svih onih koji su zaljubljeni u automobile i automobilizam. Diecast sekcija, okupljena oko tematskog internetskog foruma www.autici.net i istoimene Facebook grupe već će tradicionalno na ovom druženju pripremiti tematsku izložbu modela u raznim omjerima, a bit će organizirana prodaja i razmjena modela.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, su 100 godina Citroëna, Zagata, Tatre i Bentleya, 70 godina Abartha i Saaba, kao i okrugle obljetnice kultnih modela (Mini, Mazda MX-5, Fiat 128 i 130, Renault 12, Porsche 914, Lancia Delta, Mercedes-Benz G, BMW serije 8…) i nekoliko iznenađenja povezanih s lokalnom poviješću automobilizma. Neke od oldtimera, kao i novi Citroën C5 Aircross, moći ćete vidjeti izložene i u omjeru 1:1!

Svi oni koji imaju zanimanja za modele automobila dobrodošli su na ovaj skup, gdje će moći vidjeti najraznovrsnije modele, ponešto i kupiti, a svakako saznati sve potrebne informacije vezane za ovaj prekrasan hobi. Vrata su otvorena, a ulaz besplatan. Sve se odvija u zelenilu s mnogo sjene, dok je izložbeni dio u zatvorenom prostoru, tako da vrućina nije izgovor za nedolazak!

Skup traje do kasnih poslijepodnevnih sati, a druženje kolekcionara nastavlja se i nakon toga. Vidimo se na Šalati!