Range Rover Velar

Tekst: Goran Vrhovec

Land Rover Range Rover, kao prvi luksuzni terenac zaprepastio je svjetsku publiku kada se pojavio 1970. godine. Bez ustezanja se može reći da je to bio vizionarski potez puno ispred svog vremena, jer tada su zaista samo najodvažniji mogli predvidjeti u što će se pretvoriti tržište luksuznih terenaca gotovo pola stoljeća kasnije.

Spomenimo samo da su tih godina dok su pripremali prvu generaciju Range Rovera testni vozači vozili model koji nije imao oznake Range Rovera, već se zvao Velar pa ga se nije moglo „spojiti“ s nijednim postojećim proizvođačem ako ste ga slučajno sreli na cesti.

Land_Rover-Range_Rover_Velar_01

Iako smo već odavno navikli gledati Range Roverove luksuzne modele diljem Europe, ni kod nas nisu rijetkost, što samo dokazuje da pravi proizvod uvijek nađe put do kupca bez obzira na cijenu. S postojeća tri modela u ponudi zadovoljeni su ukusi i potrebe gotovo svih kupaca. Od aristokracije i onih željnih maksimalnog luksuza u autu kojim se može otići u lov na lisice, ali i u Royal Albert Hall, preko Range Rover Sporta koji je namijenjen individualcima koji vole što sportskije karakteristike u autu za koji se to nikad ne bi reklo pa sve do šminkerskog Evoquea koji i dalje nakon 160 raznih nagrada i dalje skuplja pohvale diljem svijeta. U toj paleti smatrali su da je nedostajao jedan model između najmanjeg Evoquea i Range Rovera Sport. I tu je stigao novi Velar za koji ne sumnjamo da će napraviti pravu pomutnju na tržištu luksuznih SUV modela.

IMAG0982

Riječ je o potpuno novom modelu, a ne izvedenici iz nekog postojećeg modela. Dizajnerski pokazuje put kojim će budući Range Roveri ići (velike ravne plohe, kvake koje izlaze iz vrata, i ultra moderan interijer kakav možemo očekivati u svim sljedećim modelima i redizajnima postojećih).

Ono što se ne smije mijenjati jesu glavne dizajnerske značajke, zbog kojih Velar odmah i neiskusan promatrač odmah svrstava u Range Rover obitelj, i za razliku od većine konkurenata kojih zapravo i nema, terenske sposobnosti. Njegov AWD sustav zahvaljujući hrpi tehnologija bira najbolji okretni moment za pojedini kotač u svakom trenutku kako bi vožnja bila sigurna na svakoj podlozi i u svim uvjetima vožnje.

Land_Rover-Range_Rover_Velar_04

Zahvaljujući njihovom prepoznatljivom Terrarin Response sustavu vozaču je omogućena optimizacija motora, mjenjača, centralnog diferencijala i sustava karoserije kako bi uvijek bili pripravni na sve što možete staviti pred svoj Velar. Uz opcijski Terrarin Response 2 sve navedeno dodatno je poboljšano praćenjem uvjeta vožnje i automatskim odabirom najboljeg moda vožnje.

O tehnologijama spajanja i mogućnosti koje pruža fantastični infotainment sustav bolje da ni ne počinjemo, jer bi mogli napisati dvadesetak stranica samo o tome. Recimo da će ljubitelji Hi-Fi doživljaja svakako cijeniti Meridian sustav koji se nudi u Velaru s kojim se vaš luksuzni SUV pretvara u pravu koncertnu dvoranu.

Land_Rover-Range_Rover_Velar_02

I još par riječi o motorima u ponudi. Na našem tržištu sigurno će glavnu riječ još uvijek voditi dizelaši. Početak ponude predstavlja dvolitreni agregat od 180 KS koji u jačoj izvedbi ima 240 KS, dok će oni koji ne mogu slušati četverocilindrični dizel motor odabrati trolitreni V6 od 300 KS i 700 Nm s kojim Velar do 100 km/h stiže za 6,1 sekundu. Ako pak tražite još bolje performanse, tu je trolitreni V6 s kompresorom kakav znamo iz Jaguara F-Type i koji sa svojih 380 KS Velar ubrzava do stotke za 5,3 sekunde.

Land_Rover-Range_Rover_Velar_03

U svakom slučaju, mjenjač je osam brzinski automatik. Zahvaljujući bezbrojnim opcijama teško je govoriti o cijenama, no recimo samo da ulaz u Velar svijet košta najmanje 560.000  kuna i da može ovisno o izvedbi u atraktivnom  R-Dynamic izdanju prijeći i milijun kuna prije nego se zaigrate opcijama. No, kao što smo rekli, ne treba dvojiti da ćemo ih gledati na cestama diljem Europe, ali i kod nas.