Porsche Digital otvara ured u Hrvatskoj

Foto: Porsche/Infinum

Porsche Digital otvara novi ured u Hrvatskoj i time dalje širi svoju globalnu inovacijsku mrežu. U glavnom gradu Zagrebu digitalna jedinica društva Porsche AG će zajedno s hrvatskim tehnološkim poduzećem Infinum ubuduće raditi na novim digitalnim poslovnim modelima.

U okviru zajedničkog pothvata u prvom su planu prije svega neprestano širenje postojećih i realizacija novih online ponuda za kupce.

Želimo aktivno koristiti digitalizacijske mogućnosti i u tu svrhu nam je potrebna međunarodna mreža u kojoj timovi međusobno razmjenjuju iskustva i inspiriraju se, kaže Stefan Zerweck, glavni operativni direktor društva Porsche Digital. S novim uredom u Zagrebu učinili smo prvi korak u tom smjeru i s Infinumom imamo snažnog partnera na našoj strani.

Zagreb je jedan od najperspektivnijih i posebno rastućih inovacijskih centara u Europi. Posebice zahvaljujući najvećem sveučilištu u zemlji s fokusom na IT i prirodne znanosti ova metropola raspolaže mnogostranim talentima s tehnološke i programerske scene. Do kraja 2020. god. se očekuje da ću u prostorijama u centru grada raditi oko 30 zaposlenika. Taj ured se narednih godina treba znatno proširiti.

O Infinumu

Nove tehnologije i poslovni modeli mijenjaju tržišta diljem svijeta. Raduje nas činjenica što zajedno s društvom Porsche Digital i na temelju naše dugogodišnje stručnosti u razvoju proizvoda imamo prilike ubuduće sudjelovati u oblikovanju digitalnog okruženj, navodi Tomislav Car, glavni izvršni direktor Infinuma.

Infinum ima više od 250 zaposlenika na lokacijama u SAD-u i u Europi. Uz rad na projektima klijenata Infinum u okviru vlastite akademije školuje buduće dizajnere i programere. Glavni zadatak Porsche Digitala je pronaći i skalirati nove digitalne poslovne modele te optimizirati postojeće proizvode. U tu svrhu 100-postotno društvo kćer poduzeća Porsche AG razvija digitalne ponude i usluge, dizajnira tehnološki izvrsna industrijska rješenja i pokretački je katalizator za digitalni ekosustav.

Uključujući novi ured u Zagrebu četiri sjedišta u Europi i četiri dodatna ureda u Izraelu, Kini i SAD-u činit će ubuduće svjetsku inovacijsku mrežu. Ostali digitalni razvojni centri nalaze se osim u glavnom sjedištu u Ludwigsburgu također u Berlinu, Tel Avivu, Šangaju, Atlanti i Silicijskoj dolini.