Novi Peugeot 3008 stigao na tržište

Foto: Peugeot

Peugeot 3008 lider je na tržištu kompaktnih SUV vozila, s više od 800.000 proizvedenih vozila. Od lansiranja 2016. postigao je izvrsne prodajne rezultate u Europi i u svijetu, a nagrada Car Of The Year 2017 okrunila je ovaj uspjeh.

Njegov novi dizajn daje pečat novoj eri suvremenosti s još više elegancije, redizajniranim prednjim krajem, novim Full LED stražnjim svjetlima i novim bojama karoserije. Novi SUV Peugeot 3008 u ponudi je s PlugIn hibridnim pogonom, koji može pokretati dva ili četiri kotača te benzinskim ili dizelskim motorima kombinirajući užitak u vožnji i učinkovitost.

Nova maska bez okvira simbolizira još moderniji stil, zadržavajući fluidan dizajn. Na GT opremi nalazi se specifična maska s promjenjivim dizajnerskim uzorkom kako bi naglasila stilistički pomak GT izvedbi. Prednja svjetla također su redizajnirana kako bi bila agresivnija i još više se odvojila od trenutnih kodova. Ona uključuju LED tehnologiju od prve razine opremljenosti.

Na razini opremljenosti GT, Full LED svjetla nude još veću razinu tehnološke opremljenosti i prepoznatljiv izgled zahvaljujući proširenom svjetlosnom potpisu i funkciji osvjetljavanja zavoja (EVS) koji optimizira vidljivost pri brzinama većim od 90 km/h. Posebno treba istaknuti funkciju “Foggy Mode” koja je zamijenila svjetla za maglu. Integrirana je u Full LED svjetla i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.

Straga, nova nadograđena svjetla uključuju Full LED tehnologiju (uključuju svjetla za vožnju unatrag), prikazujući 3D pandže za snažniji svjetlosni potpis. Svjetla su pokrivena prozirnim, sjenovitim staklom, povezujući crni poklopac prtljažnika sa svake strane, čime vizualno proširuje stražnji dio vozila.

Novi Peugeot i-Cockpit®

Za uspjeh modela Peugeot 3008 između ostalog zaslužna je i spektakularna unutrašnjost. U novom Peugeot 3008, Peugeot i-Cockpit® se promijenio kako bi bio još moderniji i približio se premium segmentu.

Digitalni zaslon od 12.3” visoke razlučivosti, u potpunosti je prilagodljiv i sadrži tehnologiju “Normally Black”  za visokokvalitetno prikazivanje te za još bolju preglednost i kontraste. Novi dodirni zaslon od 10”  koji je visoke rezolucije i dolazi u seriji sa sedam elegantnih piano tipki koje omogućavaju direktan i stalan pristup glavnim funkcijama za udobnost. Plug In izvedbe imaju specifičnu tipku koja omogućava pristup glavnim funkcijama izbornika. Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim izgaranjem opremljeni s automatskim mjenjačem, sada imaju u serijskoj opremi komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco.

Kod izvedbi s PlugIn hibridnim motorima, omogućuje odabir načina vožnje između Electric (zadano pri pokretanju) / Hybrid / Sport / 4WD načina vožnje (samo HYBRID4 300).

U novom Peugeot 3008, pomoći u vožnji najnoviju generaciju upotpunjuju i:

 • Night Vision sustav, jedinstven u segmentu kompaktnih SUV-ova,
 • Aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go (EAT8 automatski mjenjač),
 • Sustav za pomoć zadržavanja vozila unutar vozne trake (povezan sa ACC Stop & Go),
 • Sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti posljednje generacije,
 • Prošireno prepoznavanje prometnih znakova.

U ponudi je s pet razina opremljenosti ( Active, Active Business, Allure, Road Trip i GT),  benzinskim motorima PureTech 130 i 180 S&S, dizelskim BlueHDi 130 S&S motorom te hibridnim motorima 225 i 300 e-EAT8.

Novi Peugeot 3008 dolazi s 2 opcije Plug In pogona:

 • HYBRID4 300 e-EAT8 / pogon na 4 kotača / od 35g/C02 po km i do 55 km u električnom načinu rada
 • HYBRID 225 e-EAT8 / pogon na 2 kotača / od 35g/C02 po km i do 53 km u električnom načinu rada

Temeljen na modularnoj platformi EMP2, obje izvedbe imaju koristi od stražnjeg multi-link ovjesa, kreirajući savršenu ravnotežu između udobnosti i užitka u vožnji. I sve to bez utjecaja na prostornost zadržavajući isti volumen prtljažnika. Litij-ionska baterija ima kapacitet od 13.2 kWh.

Procijenjeno vrijeme punjenja:

iz 7.4 kW Wall Boxa: potpuno punjenje za 1h45 s pretvaračem od od 7.4 kW, iz pojačane utičnice (16A): potpuno punjenje za 4 sata s pretvaračem (3.7kW), iz standardne utičnice (8A): potpuno punjenje za 7 sati s pretvaračem (3.7kW).

Novi Peugeot 3008  dostupan je i s motorima s unutarnjim izgaranjem. Ovi pogonski sklopovi udovoljavaju normama Euro6 i homologirani su prema WLTP protokolu.

Benzinski:

 • 3-cilindrični 1.2l motori:
 • PureTech 130 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S EAT8.
 • 4-cilindrični 1.6l motori:
 • PureTech 180 EAT8

Dizelski :

 • 4-cilindrični 1.5l motori:
 • BlueHDi 130 S&S BVM6,
 • BlueHDi 130 S&S EAT8.

Početna cijena izvedbe novog Peugeot 3008 Active PureTech 130 S&S je 187.275,00 kn (PDV i PPMV uključeni u cijenu). Peugeot 3008 HYBRID 225 FWD Allure e-EAT8 starta s cijenom od 321.159,17 kn (PDV i PPMV uključeni u cijenu).