Novi dodatak poželjnoj Coupé obitelji

Mercedes-Benz S 400 4MATIC Coupé

Mercedes-Benz proširio je ponudu modela S-klase Coupé s modelom S 400 4MATIC i sada je dostupno šest izvedbi ovog velikog sportskog Coupéa – S 500 i S 500 4MATIC plus Mercedes-AMG modeli S 63, S 63 4MATIC i S 65.
Ugrađeni V6 motor razvija snagu od 270 kW (367 KS) i generira maksimalni okretni moment od 500 Nm. Ovaj Coupé s dvoje vrata snagu prenosi na cestu preko standardno ugrađenog 4MATIC pogona na sve kotače i 7G-TRONIC PLUS automatskog mjenjača.
Od svog predstavljanja, S-klasa Coupé već je osvojila razne nagrade za svoj dizajn koji oduzima dah, uključujući “iF nagradu za dizajn 2015” i “Internet Auto Award 2014”.


Slično kao ostali modeli iz ove serije, model S 400 4MATIC Coupé izlazi iz tvornice s bogatom serijskom opremom. Istaknute značajke opreme za ovaj model uključuju Thermotronic automatski klima uređaj, sustav LED inteligentnih prednjih svjetala, funkciju aktivnih svjetala, zakretna prednja svjetla, funkciju naprednih svjetala za maglu i sustav prilagodljivih dugih svjetala plus, Comand Online multimedijski sustav, Airmatic sustav zračnog ovjesa, aktivna pomoć pri parkiranju s Parktronic sustavom, Collision prevention assist plus i PRE-SAFE® sustavi.
Ukupno, kompanija nudi trenutnu S-klasu u šest izvedbi karoserije: Mercedes-Benz limuzina s dva međuosovinska razmaka, Mercedes-Maybach S-klasu, Mercedes-Maybach S 600 Pullman, te Coupé i Cabriolet modele.